Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Bekir Yıldız Bulvarı, Kocasinan Bulvarı ve Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’nı birbirine bağlayan Şehir Hastanesi, Keykubat Millet Bahçesi ve Şeker Fabrikası’nı yakından ilgilendiren stratejik bir bölgede yürütülen yeni ana arter yol çalışmalarını yerinde inceleyerek, yolun 3 hafta içerisinde hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.
Başkan Büyükkılıç, Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman ve diğer teknik kurmaylarıyla birlikte yaptığı incelemede, büyüyen ve gelişen şehir Kayseri için yapılan her çalışmanın kendilerine büyük bir huzur verdiğini söyledi.
“Kazan Kazan” politikası ile yeni bir ana arterin Kayseri’ye kazandırılmasına yönelik çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Şu anda çok stratejik bir bölgedeyiz. Hemen Keykubat Millet Bahçemizin eteği, biraz yan taraftan baktığımızda da Sayın Cumhurbaşkanımızın sevdamız dediği Şehir Hastanesi bulunuyor. Bekir Yıldız Bulvarı, Kocasinan Bulvarı ya da İstanbul Caddesi de diyebiliriz, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı. İşte bu üçgen şeklindeki bölgede alternatif bir ana arterimizi hayata geçiriyoruz. Ekibimiz harıl harıl çalışıyor. İnşallah 1 ay içerisinde buranın asfaltını da dökmüş oluruz. Aynı zamanda bu bağlantıları sağlayan ana arterimizin Şeker Fabrikamıza pancar çeken binlerce kamyonun da şehir içerisinde gidişini engelleyecek, çevre yoldan geçmek ve bu yoldan geçmek suretiyle de Şeker Fabrikası’na ürünlerini teslim etmiş olacaklar. Adeta ‘kazan kazan’ politikasıyla burada en verimli, en gerekli, önemli bir ana arterimizi hayata geçirmiş oluyoruz. Kayserimiz gelişiyor, güzelleşiyor, imarlaşıyor. Ve Keykubat Millet Bahçesi ile de bu bölge ile birleşince ayrı bir kazanım oluyor. TOKİ’mizin de katkısı ile yapılacak olan millet bahçemizin sonbaharda inşallah ihalesi yapılacak. Hayırlı olsun.” dedi.
ÇİFTÇİLERE GÜVENLİ VE RAHAT ULAŞIM
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Şeker Kooperatifi çiftçisini de yakından ilgilendiren yeni yolun Şeker Fabrikasına pancar taşıyan çiftçilere rahat ve güvenli bir ulaşım sağlayacağını dile getirerek, şunları aktardı:
“Şeker Kooperatifi çiftçisinin Kayseri Şeker Fabrikası bizim yüz akımız. Prestijli bir kurumumuz. Biz de burası ile olan işbirliklerimizi sürdürmek suretiyle şehrimize kazanım sağlamaya çalışıyoruz. Bu değişik projeler ile kendilerinin de bildiği üzere işbirliklerimiz söz konusu. Aynı zamanda bizim bu bölgede yaptığımız bir çalışma ile de Şeker Fabrikamıza büyük bir katkıda bulunmuş oluyoruz. Bekir Yıldız Bulvarı, Kocasinan Bulvarı, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı. Bu üçlü bulvarı adeta birbirine bağlayan bir ana arteri hayata geçiriyoruz. Biz 1 ay dedik, Hüseyin Başkan dedi ki 1 ay çok. Biz de ‘3 hafta dedik’. 3 hafta sonra pancar çekimi başlayacak. Biz şehrin içerisine girecek binlerce kamyonun şehrin içerisine girmeden bu kenardan, yoldan geçmek suretiyle ürünlerini Şeker Fabrikasına teslim etmesini sağlamış olacağız. Dolayısıyla trafik kaosundan, karmaşasından ve yollarımızın da bir bakıma orada tahrip olmasının da önüne geçilecek. Uyum kültürü içerisinde, sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde işleri yürütüyoruz. Şehrimizin en büyük kurum ve kuruluşu olan ve gurur kaynağımız olan böyle bir kuruluşa ve değerli yöneticisine teşekkür ediyorum.”
“BİZLER İÇİN GURUR KAYNAĞI”
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise açıklamasında, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini almanın ve uyumlu çalışmanın kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Saygıdeğer Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Çok geniş coğrafyada faaliyet yaptığımız değerli, aziz çiftçilerimize en önemli katkıları sunarken, bir taraftan da şehrimize değer katmaya gayret ediyoruz. Sizlerle de bu manada, hem desteğinizi almak, hem de uyumlu bir çalışma ortaya koymak bizler için bir gurur kaynağı.” ifadelerini kullandı.
(26 Ağustos 2020) ÇİFTÇİLERE GÜVENLİ VE RAHAT ULAŞIM
AKAY: BİZLER İÇİN GURUR KAYNAĞI
Kayseri Haber Gazetesi
Kayseri’de Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, YouTube üzerinden yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 28 şüpheliyi yakaladı. Elde edilen haksız kazanç 14 milyon TL’yi aşıyor, operasyonlar kararlılıkla sürüyor.
Kayseri Sanayi Odası’nda 23 Ocak’ta düzenlenecek panelde, MASAK sorguları, denetim süreçleri ve uygulamadaki sorunlara çözüm önerileri ele alınacak. İş dünyası ve mali müşavirler için rehber niteliğinde olacak.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM’de yaptığı konuşmada yerel basının önemine dikkat çekti. Basın İlan Kurumu’nun oranlarının makul seviyelere çekilmesinin yerel basın için hayati olduğunu vurguladı. Detaylar haberimizde...
Kayseri Şehir Hastanesi’nde ISS firmaları için yapılacak toplu iş görüşmesinde temizlik, taşıma ve garson kadroları için 50 kişilik alım yapılacak. Görüşmenin detayları ve başvuru koşulları merak konusu oldu. Detaylar Haberimizde
Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde İlçe Müftüsü Mustafa Nafi Çiftçi, resmi görevine başladı. İlçe Müftülüğü, Çiftçi’nin ilçeye gelişini memnuniyetle karşıladı ve yeni görevinde başarılar diledi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu ticareti suçundan yargılanan A.U.’ya daha önce de aynı suçu işlemesi nedeniyle cezasını artırarak 22 yıl 15 ay hapis ve 192 bin 500 lira adli para cezası verdi.
Kayseri Devlet Hastanesi’nde acil serviste görev yapan sağlık personeline yönelik oryantasyon ve motivasyon eğitimi düzenlendi. Eğitimde hizmet kalitesinin artırılması ve personel uyumu ele alındı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilerin yaşam koşullarına dikkat çekti. En düşük emekli maaşıyla geçinen vatandaşların sosyal adalet çerçevesinde korunması gerektiğini vurguladı.
Kayseri İyilik Abisi Derneği, Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki göstermek amacıyla Kayseri kent meydanında bin adet Türk bayrağı dağıtarak toplumsal farkındalık oluşturdu.
Kahramanmaraş’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 61 yol ulaşıma kapandı. Kayseri-Kahramanmaraş karayolu ise büyük araçlar ve kış lastiği olmayan araçlara geçici olarak kapatıldı. Detaylar Haberimizde...
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sarız’ın tarımsal kalkınması, istihdamın artırılması ve iletişim altyapısının güçlendirilmesine yönelik projelerin tamamlandığını açıkladı. Detaylar Haberimizde..
U16 Milli Takımın, 26-30 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek Dostluk Turnuvası aday kadrosu açıklandı. Aday kadroya Kayserispor'dan 2 futbolcu davet edildi.
Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu’nda İncesu’da meraların ve tarım arazilerinin imara açılmasına tepki göstererek, tarım alanlarının korunması çağrısında bulundu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Erciyes Kayak Merkezi’nde bu sezon yerli ve yabancı turist yoğunluğunun sürdüğünü belirterek, misafir sayısında geçen yılın rekorunun aşılmasının beklendiğini söyledi.