Çevre ve Şehircilik Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, görevi Fatma Güldemet Sarı´dan devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Özhaseki, Bugün başladığımız bu noktada yarın, bir gün mutlaka bu görev de bitecek." Önemli olan iyi iş yapabilmek diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığında düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Bakan Özhaseki, Fatma Güldemet Sarı´ya teşekkür ederek, "Partimizin yüz akı oldu." ifadesini kullandı. Sarı´ya bundan sonraki dönemde MKYK üyesi ve Adana milletvekili olarak başarılar dileyen Bakan Özhaseki, kendilerinden bir isteği olduğunda, elinden gelen yardımı vermeye hazır olduklarını bildirdi.
"Mahkeme kadıya mülk değil" sözünü anımsatan Bakan Mehmet Özhaseki, şöyle konuştu.
"Her şey gelip geçiciymiş nasıl ki ömür bir yerde başlayıp, bir yerde bitiyorsa, görevler de bir yerde başlıyor, bir yerde bitiyor. Geçmez gibi gözüken zaman, çok hızlı bir şekilde akıp gidiyor. 21 yıl belediye başkanlığı yaptım, geçmese o geçmezdi. İki saniye hükmü yok o da geçti. Bugün başladığımız bu noktada yarın, bir gün mutlaka bu görev de bitecek." diye konuştu.
"Önemli olan iyi iş yapabilmek" Kendinin de zamanı geldiğinde çiçekler ve hoş sohbetle görevi devretmek istediğini aktaran Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, şöyle konuştu:
"Tabi önemli olan iyi iş yapabilmek, bulunduğunuz yerde güzel eserler ortaya koyabilmek, hayırlı işler yapabilmek, gittikten sonrada arkanızdan hayırla anılabilmek, inşallah bunları yapmayı Allah bize nasip eder çünkü bulunduğumuz yerler oturma yeri değil, dinlenme yeri değil, hava atma yeri değil, çalışma yeri, millet bizden iş bekliyor. Burada çok güzel bir performans ortaya kondu, inşallah ben de bu hızı devam ettiririm. Bir taraftan Türkiye´deki şehirleşme ve çevre sorunları, bir taraftan Güneydoğu´da yaşanan olaylar ve orada harabeye dönen yerlerle ilgili yapılacak asıl ağır çalışmalar bu bakanlık nezdinde yürüyor. Sayın Bakanımızla da daha önce Güneydoğu´ya gittik, bundan sonra da herhalde sıkça gideceğiz, oradaki işleri de yine takip edeceğiz. Allah´tan dileğim, bu bakanlığı bırakıp, giderken Sayın Bakanım gibi yüz akıyla, huzurla, insanların duasını alarak gidebilmek."
Fatma Güldemet Sarı da Bakan Özhaseki´nin Kayseri´deki çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Adana olarak, ´Hep keşke Sayın Özhaseki gibi bir belediye başkanı Adana´ya gelse de burayı çekip çevirse´ diyorduk. Çok şükür üç dönem başarılı bir belediye başkanlığı, genel merkezimizde başarılı bir genel başkan yardımcılığının ardından, bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak burada. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı. Bakan Özhaseki´nin belediyecilikte gösterdiği başarıların üstüne, Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak daha da taçlandıracak yeni hizmetler getireceğine inandığını vurgulayan Sarı, "Özellikle şu anda Doğu ve Güneydoğu´da yaşadığımız terör olayları sonucunda o bölgenin yeniden ayağa kalkması noktasında Sayın Bakanımızın tecrübeleri, bilgisi hem Bakanlığa hem personelimize hem de bölgedeki insanlarımız için büyük bir şans olacaktır. Sayın Bakanımız, yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun." dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Özhaseki ve Sarı, birbirlerine çiçek takdim etti.
21 Ocak 2026 tarihine ait Kayseri namaz vakitleri belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan günlük takvime göre Kayseri’de bugün imsak, güneş, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazı saatleri netleşti.
TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig’in 18. haftasında oynanan maçların ardından PFDK’ya sevk edilen kulüpleri açıkladı. Disiplin listesinde İstanbul ve Anadolu ekipleri yer alırken, Kayserispor’un durumu da netleşti.
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, İstanbul’da 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın sokak ortasında öldürülmesine sert tepki göstererek, “Ahmet Minguzzi cinayeti adeta tekerrür etti” dedi.
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., SPK kapsamında yapılan bağımsız derecelendirmede aldığı yüksek puanla Borsa İstanbul’da önemli bir eşiği geride bıraktı. Detaylar Kayseri Haber'de..
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir sünger fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Ay Yıldızlı Türk Bayrağı’na yönelik saldırıyı sert sözlerle kınadı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ, merkez ilçelerin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla Melikgazi ve Talas’ta 10 yeni sondaj kuyusu açılması için Şubat ayında ihaleye çıkıyor.
Süper Lig’in 19. haftasında RAMS Başakşehir’i konuk edecek olan Kayserispor, kritik karşılaşmanın hazırlıklarına Teknik Direktör Radomir Dalovic yönetiminde start verdi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..
Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.
Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.