MATEMATİK ÖĞRETMENİ BAYRAM Ö., CİNSEL İÇERİKLİ FOTOĞRAF GÖNDERMEK VE ALMAKTAN CEZALANDIRILDI
ÇOCUĞUN NİTELİKLİ CİNSEL İSTİSMARI SUÇUNDAN YARGILANAN BAYRAM Ö.´NÜN AVUKATI: "MEDYANIN ÇARPITILMIŞ HABERLERİNDEN DOLAYI CANSEL´İN İDDİANAMESİ ETKİLENMİŞTİR"
AİLENİN AVUKATI KAMİL AVŞAROĞLU: "VERİLEN KARARDAN MEMNUN DEĞİLİZ. KARARI TEMYİZE GÖNDERECEĞİZ"
Kayseri´de lise öğrencisi 17 yaşındaki Cansel Buse K.´ya cinsel istismarda bulunarak intiharına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan matematik öğretmeni Bayram Ö., 3 suçlamadan tahliye olurken, müstehcen fotoğraf göndermek ve almaktan hapis cezasına çarptırıldı. Bayram Ö.´nün avukatı Selim Baz yaptığı savunmasında medyayı suçlayarak, "Medyanın çarpıtılmış haberlerinden dolayı Cansel´in iddianamesi etkilenmiştir" dedi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada ´Cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma´, ´Müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak´, ´Çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik´ ve ´Çocuğun nitelikli cinsel istismarı´ suçlarından yargılanan matematik öğretmeni Bayram Ö. ile avukatı, intihar eden Cansel Buse K.´nın babası Mustafa K. ile avukatları Kamil Avşaroğlu hazır bulundu.
BAYRAM Ö.´NÜN AVUKATI MEDYAYI OLAYI ÇARPITMAKLA SUÇLADI
Tutuklu sanık matematik öğretmeni Bayram Ö., "Pişmanım söyleyecek bir şeyim yok" diyerek savunmasını yaptı. Sanık avukatı Selim Baz ise iddianamenin medyanın yaptığı haberler ile mağdurenin arkadaşlarının ifadelerinden etkilendiğini ileri sürerek, "Yapılan haberlerden dolayı toplumun her kesimi, bakan düzeyindekiler tarafından bile ilgili ilgisiz açıklama yapıldı, olayı çarpıtmış. Medyanın bu baskısından dolayı iddia makamı etkilenmiş, medyanın her zaman haber alma hakkı var ama çarpıtmadan haber yapmalı. Yoksa yargının işini medya yaparsa iş çığırından çıkar. Kamuoyu ve medyanın baskısını anlıyoruz. Ama iddia makamı gerçek delillere bakarak iddianameyi hazırlamalıydı. Bu çarpıtmaları değerlendirmemeliydi. İddia makamı bu baskıyı kaldıramamış, TCK 104 ve 206´dan ceza istemiştir. Ancak müvekkilim yalnızca reşit olmayan bireye cinsel istismar davasından adilce yargılanmalıdır" diyerek savunma yaptı.
CANSEL´İN BABASI MUSTAFA K.: "BEN DE SENİN İÇİN HİKAYE YAZACAĞIM"
Baba Mustafa K. mahkeme heyetinin kararı açıklamak için ara verdiği sırada tutuklu sanık Bayram Ö.´ye dönerek, "Buradan alacağın cezanın önemi yok. Zorbalık nasıl yapılıyor herkes görecek. Ben senin yazdığın hikayeyi satır satır burada okudum. Ben de senin için hikaye yazacağım" dedi.
Mahkeme heyeti, aradan sonra yeniden duruşma salonuna dönerek tutuklu matematik öğretmeni Bayram Ö. hakkında kararını açıkladı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanığı ´Nitelikli Cinsel İstismar, Basit Cinsel İstismar, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakmak´ suçlarından beraat ettirdi. Ayrıca, nitelikli cinsel istismar suçundan açılan dava, Cansel Buse K.´nın 17 yaşında olmasına rağmen rıza ile ilişkiye girdiği ve şikayet hakkını kullanamadan intihar ettiği için düşürüldü.
Sanık Bayram Ö., TCK 226/3 ´cinsel içerikli fotoğraf göndermek´ suçundan 1 yıl hapis cezası aldı ancak bu 10 aya indirildi. Mahkeme bu cezayla ilgili olarak hükmün açıklanmasını geriye bıraktı. TCK 226/3´ün birinci fıkrası uyarınca cinsel organını gösteren fotoğrafı almaktan 5 yıl ve 600 gün adli para cezası verildi, bu karar ise 4 yıl 2 aya indirildi. Bayram Ö., yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.
Duruşma çıkışında Cansel Buse K.´nın babası Mustafa K., basın mensuplarının Özgecan olayını hatırlatması ve katillerinin öldürülmesini sorması üzerine, "Ben Özgecan´ın babası kadar meşrebi geniş biri değilim" derken, ailenin Avukatı Kamil Avşaroğlu, "Verilen karardan memnun değiliz. Kararı temyize göndereceğiz" dedi.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de