Tarih: 08.06.2017 16:00

Çalıksoy, Chp Talas´a Aday

Facebook Twitter Linked-in

 Ağustosta yapılacak delege seçimleri öncesinde ilçe başkan adayları da ortaya çıkmaya başladı. 2005-2011 arasında Talas´ta başarılı bir ilçe başkanlığı dönemi geçiren Mustafa Çalıksoy´un Talas İlçe Başkanlığı´na yeniden aday olacağı öğrenildi.
Anayasa Halk Oylaması´nın hemen ardından olağanüstü kurultay çağrılarının yaşandığı CHP, olağan kurultay takvimini öne çekerek bu çağrıları boşa çıkartmıştı. Genel Merkez´in talimatı ve kongre takvimi doğrultusunda 5 Haziran´a kadar üye listelerini Ankara´ya gönderen ilçe-il örgütlerinden gelen listeler Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtları ile uyumlu şekilde gözden geçiriliyor.
CHP Kongre takvimine göre, üye kayıtları üzerinde yapılan incelemeler sonrasında listeler 3 Temmuz´da askıyı çıkartılıp, 10 Temmuz´da indirilecek ve 19 Ağustos´ta da delege seçimleri yapılacak. İlçe kongreleri ise 23 Eylül´de başlıyor.
Asıl hareketliliğin Ramazan Bayramı sonrası yaşanması beklenen CHP´de ilçelere yönelik hesaplar da başladı. 2005-2001 tarihleri arasında CHP´nin Talas İlçe Başkanlığı´nı başarılı bir şekilde yapan Mustafa Çalıksoy´un yeniden aday olacağı söyleniyor. Uzun süre Kurultay Delegeliği, İl Disiplin Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulunan Çalıksoy´un aday olacağı söylentileri CHP Talas Örgütü´nü de heyecanlandırdı. Çalıksoy, İlçe Başkanlığı döneminde parti tabanını kucaklayan ve Talas´ın sorunlarını düzenli olarak dile getiren bir yönetim anlayışı ortaya koymuştu.
Çalıksoy´un delege seçim sürecinde adaylığını resmen açıklaması beklenirken, Talas´ın mevcut ilçe başkanı Yalçın Mağden´in yeniden aday olup olmayacağı ise bilinmiyor.
Haber: Reyhan Öztemir



7 Haziran 2017 Kay Tv Haber paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —