Çalıksoy, Chp Talas´a Aday

Çalıksoy, Chp Talas´a Aday

CHP´de kongre hareketliliği başladı. Genel Merkez´in talimatı doğrultusunda üye listeleri Ankara´ya gönderilen CHP´de ilçe delege seçimlerine yönelik çalışmalar start verdi.

 Ağustosta yapılacak delege seçimleri öncesinde ilçe başkan adayları da ortaya çıkmaya başladı. 2005-2011 arasında Talas´ta başarılı bir ilçe başkanlığı dönemi geçiren Mustafa Çalıksoy´un Talas İlçe Başkanlığı´na yeniden aday olacağı öğrenildi.
Anayasa Halk Oylaması´nın hemen ardından olağanüstü kurultay çağrılarının yaşandığı CHP, olağan kurultay takvimini öne çekerek bu çağrıları boşa çıkartmıştı. Genel Merkez´in talimatı ve kongre takvimi doğrultusunda 5 Haziran´a kadar üye listelerini Ankara´ya gönderen ilçe-il örgütlerinden gelen listeler Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtları ile uyumlu şekilde gözden geçiriliyor.
CHP Kongre takvimine göre, üye kayıtları üzerinde yapılan incelemeler sonrasında listeler 3 Temmuz´da askıyı çıkartılıp, 10 Temmuz´da indirilecek ve 19 Ağustos´ta da delege seçimleri yapılacak. İlçe kongreleri ise 23 Eylül´de başlıyor.
Asıl hareketliliğin Ramazan Bayramı sonrası yaşanması beklenen CHP´de ilçelere yönelik hesaplar da başladı. 2005-2001 tarihleri arasında CHP´nin Talas İlçe Başkanlığı´nı başarılı bir şekilde yapan Mustafa Çalıksoy´un yeniden aday olacağı söyleniyor. Uzun süre Kurultay Delegeliği, İl Disiplin Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulunan Çalıksoy´un aday olacağı söylentileri CHP Talas Örgütü´nü de heyecanlandırdı. Çalıksoy, İlçe Başkanlığı döneminde parti tabanını kucaklayan ve Talas´ın sorunlarını düzenli olarak dile getiren bir yönetim anlayışı ortaya koymuştu.
Çalıksoy´un delege seçim sürecinde adaylığını resmen açıklaması beklenirken, Talas´ın mevcut ilçe başkanı Yalçın Mağden´in yeniden aday olup olmayacağı ise bilinmiyor.
Haber: Reyhan Öztemir



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı