Büyükşehir'in akıllı şehir uygulamaları övgü aldı

Büyükşehir

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, akıllı şehircilik konusunda gerçekleştirdiği uygulamaları konusunda bilim çevrelerinden övgü almayı başardı. Çağdaş Yerel Yönetimler Dergisi Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği akıllı şehircilik uygulamalarını örnek gösterdi.

Derginin son sayısındaki ‘İklim Değişikliği ve Akıllı Kentler’ başlıklı bilimsel makalede Türkiye’deki akıllı şehircilik faaliyetlerinde bulunan kentler ve icraatları incelenirken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı şehir uygulamaları da ‘iyi örnek’ olarak nitelendirildi. Daha önce Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan bir araştırmada övgü ile bahsedilen Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı şehir uygulamaları, bu kez de bilim çevreleri tarafından övgüye layık bulundu. Hakemli olarak yayın hayatını sürdüren Çağdaş Yerel Yönetimler Dergisi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği uygulamalar hakkında; ‘Kayseri ilimizde, Akıllı Kavşak, Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı, Akıllı Şehir Mobil Uygulaması iyi örneklerdir’ ifadesine yer verdi.

Dergide yayımlanan bilimsel makalede, iklim değişikliğinin akıllı şehircilik faaliyetleri çerçevesinde önlenmesine katkı sağlaması ele alınırken, Kayseri ile birlikte Türkiye’deki bazı kentlerin akıllı şehir uygulamaları aracılığı ile iklim değişikliğinin önüne geçilmesi noktasında iyi birer örnek olduğu aktarıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

İldem'de yollar daha konforlu hale getirildi

Şirintepe Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi açılıyor

Talaslı kursiyerlerden huzurevine ‘Anneler Günü’ ziyareti

İstihdam Fuarına ücretsiz ulaşım desteği

Erciyes gündoğumu büyüledi

Öğretmenler 2 gün iş bırakacak

Yahyalı ilçe sakinleri Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç'ı bağrına bastı

Tanıtım Fuarı'nda öğrencilerle iç içe

Talas’ta sinek ve haşerata erken önlem

Aspir yağının yeni adresi: Ağırnas

Kapuzbaşı Şelaleleri'ne turistik hamleler

İhalelerde 50 milyon 905 bin TL gelir elde etti

Çim alanını 1 günde biçebilen aracı temizlik filosuna kattı

Şeffaf Oda'da 120. buluşma

Esnaf odalarından Özdoğan'a hayırlı olsun ziyareti

"Tarımda iyi bir noktaya geldik"