Büyükşehir Belediyesi şehrin çeşitli noktalarındaki toplam 147 bin metrekare alana otomatik yağmurlama sistemi, 45 bin metrekare alana da damla sulama sistemi olmak üzere ortalama 200 bin metrekarelik sulama sistemi kurdu.
Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı Yeşil Alanlar Proje ve Uygulama Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 2022 yılı sulama sistemleri çalışmaları çerçevesinde altyapıyı güçlendirirken, çim alanlarda yağmurlama ve ağaçlandırma sahalarında damla sulama sistemleri yapımlarına devam ediyor. Kayseri’nin sahip olduğu çim alanlardaki, Kadir Has Kültür Park alanı 105 bin metrekare, Ahmet Gazi Ayhan Bulvarı-Mahrumlar Kavşağı 23 bin metrekare, Talas Bulvarı 5 bin 500 metrekare, Komando Caddesi 5 bin metrekare, Tacettin Veli Bulvarı bin 500 metrekare, Kartal Şehitliği bin metrekare, Altınoluk Hobi Bahçesi bin metrekare, Aşık Veysel Bulvarı 3 bin metrekare, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı bin metrekare, Doğu Garajı bin metrekare olmak üzere toplam 147 bin metrekare alana otomatik yağmurlama sistemi yapılırken, ağaçlandırma sahalarında ise 75 bin metre boru, 210 adet vana gurubu, 6 bin spring, 50 bin metre damlama borusu ile Molu Kavşağı bin metrekare, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı Kavşağı, Buğdaylı Kavşağı 15 bin metrekare, Asri Mezarlık yamaçları 10 bin metrekare olmak üzere toplam 45 bin metrekare alana da damla sulama sistemi kuruldu. Kayseri’deki çim ve ağaçlandırılan alanlar içerisinde toplam ortalama 200 bin metrekare ekili ve dikili alanda sulama altyapısı güçlendirilmiş oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin sulama sistemlerinde ısrarcı olduğu modern sulama yöntemlerinden damla sulama ve yağmurlama sistemlerinin gerek tasarruf açısından gerekse bitki verimi bakımından faydaları saymakla bitmiyor. Suyu toprak yüzeyine belirli bir basınç altında ince damlacıklar halinde yağmur şeklinde püskürten meme veya başlıkların yer aldığı borulardan oluşan sisteme ‘Yağmurlama Sulama Yöntemi’ adı veriliyor. Yeşil alanlarda suları daha tasarruflu ve maksimum verimde kullanmak, çim ekiminde kaymak tabakası nedeniyle tohumun çıkmama riskini ortadan kaldırmak, meyilli arazilerde erozyona neden olmadan sulamaya imkân sağlamak için spring sulama tercih edilirken, damla sulama sisteminde ise suyun, bir boru ve vanalardan oluşan bir sistem aracılığıyla bitkinin tabanına yavaşça damlaması sağlanıyor ve bu sayede kavşaklar ve yamaçlarda ki ağaçlandırma çalışmalarında damla sulama sistemleriyle zamandan ve sudan tasarruf, daha sağlıklı yetiştirme koşulları ve daha yüksek verim elde edilebiliyor.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de