Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kış sezonunu tamamlayan Türkiye’nin en önemli Kış Sporları Merkezleri’nden biri olan ‘Erciyes Kayak Merkezi’nde yapılacak yaz sezonu proje ve çalışmalara yönelik kurmaylarıyla birlikte bir toplantı gerçekleştirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman ve ilgili daire başkanlarının katıldığı toplantıda proje ve çalışmaları masaya yatırdı.
Başkanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Başkan Büyükkılıç toplantının amacına dair şunları kaydetti. “Pandemi sürecinde arzu ettiğimiz ziyaretçi sayısına erişemesek de, biz Erciyes’imizdeki altyapı çalışmalarıyla ilgili eksiklerimizi giderme ve inşallah 2021-2022 sezonuna en güzel şekilde hazırlanma beklentilere cevap verme bağlamında, ‘neler yapmalıyız, neler yapacağız’ anlayışı içerisinde Erciyes A.Ş.’mizin genel müdürü ve ekibiyle Kayseri Büyükşehir Belediye’mizin Genel Sekreteri ve kıymetli ekibine fırsat vermiş bulunuyoruz. Ekipleri karşı karşıya getirip, çalışmaları değerlendiriyoruz. O anlayış içerisinde bir aradayız”
Büyükkılıç, Erciyes’teki sıcak su arama çalışmaları ve Yüksek İrtifa Merkezi’nin kamuoyunda dikkatleri üzerine çektiğine vurgu yaparak şunları kaydetti. “Tabi Erciyes’te, sıcak su ile ilgili çalışmaların yanı sıra kamuoyunda da yansıdığı ve görüldüğü gibi Yüksek İrtifa Merkezi’nin yegane en güzel koşulları taşıyan merkez olduğu herkes tarafından görülmektedir. Güzelliklerin yanında orada yapılacak olan otel yatırımları, aynı zamanda otopark çalışmaları da devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’müzden Kayseri-Develi arasındaki Erciyes Kayak Merkezi bölümüne gelen kısımdaki yolun kayak dönemlerinde sıkıntı oluşturması konusu ile ilgili ricada bulunduk. Trafikteki aksaklıklara sebep olması ve acil durumlarda da sorun oluşturmasından kaynaklı olarak, mini bir bypass mantığında çevre yolu oluşturma, 6 kilometre civarında, onunda takibini paylaşacağız.”
Erciyes’i standartları yüksek bir kayak merkezi haline getirmek için çalıştıklarının altını çizen Büyükkılıç sözlerini şöyle noktaladı. “Kısacası Erciyes’i daha da yaşanılabilir, daha da kayak merkezi olarak standartları yükseltilebilir bir merkez haline nasıl getirebiliriz. Ona bakacağız. Orada mekanik tesisleri ilgili çalışmaları değerlendireceğiz. Kısacası ‘Erciyes ile ilgili ne yaptık, ne yapacağız’ konusunu görüşmek üzere bir aradayız. Alınacak kararların, Erciyes’imize, şehrimize ve turizm camiasına hayırlı olmasını diliyorum.”
21 Ocak 2026 tarihine ait Kayseri namaz vakitleri belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan günlük takvime göre Kayseri’de bugün imsak, güneş, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazı saatleri netleşti.
TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig’in 18. haftasında oynanan maçların ardından PFDK’ya sevk edilen kulüpleri açıkladı. Disiplin listesinde İstanbul ve Anadolu ekipleri yer alırken, Kayserispor’un durumu da netleşti.
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, İstanbul’da 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın sokak ortasında öldürülmesine sert tepki göstererek, “Ahmet Minguzzi cinayeti adeta tekerrür etti” dedi.
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., SPK kapsamında yapılan bağımsız derecelendirmede aldığı yüksek puanla Borsa İstanbul’da önemli bir eşiği geride bıraktı. Detaylar Kayseri Haber'de..
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir sünger fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Ay Yıldızlı Türk Bayrağı’na yönelik saldırıyı sert sözlerle kınadı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ, merkez ilçelerin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla Melikgazi ve Talas’ta 10 yeni sondaj kuyusu açılması için Şubat ayında ihaleye çıkıyor.
Süper Lig’in 19. haftasında RAMS Başakşehir’i konuk edecek olan Kayserispor, kritik karşılaşmanın hazırlıklarına Teknik Direktör Radomir Dalovic yönetiminde start verdi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..
Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.
Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.