Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, her yıl olduğu gibi 2022 yılında da kenti park, bahçe ve yeşil alanlarla donatmak için birçok çalışmaya imza attıklarını belirip, sadece 1 yılda önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Kayseri için çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın insan ve doğa odaklı hizmet anlayışı doğrultusunda çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi, kentin doğal güzelliklerini koruyarak, yeşil alanları, park ve bahçeleri ile daha yaşanabilir bir Kayseri için önemli projelere imza attı.
Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Her yıl kentin yeşil alan ve oksijen deposu ağaç ve bitki oranını daha da arttırmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında 80 bin adet fidan ve 150 bin adet çalı bitkisi dikimi ile kentin muhtelif bölgelerinde 1 milyon lale ve sümbül soğanı ile 2 milyon mevsimlik çiçek ekimi yapıtı” ifadesini kullandı.
Sözlerinin devamında Büyükşehir Belediyesi’nin Kayseri genelinde spor aletleri, yeşil alanları, bank ve oturma alanları, oyun grupları gibi donatıları ile modern parklar kurduğunu vurgulayan Büyükkılıç, “2022 yılında da yeni parkların yapımını sürdürdü. Hacılar ilçesi Erciyes Mahallesi’ne yaklaşık 6 bin metrekare park yapımı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde ise yaklaşık 20 bin metrekare park yapımını aralıksız sürdürüyor. Ayrıca kent genelindeki park ve bahçelere bank, piknik masası ve çöp sepetleri yerleştiren Büyükşehir, muhtelif bölgelerde 500 adet kameriye, 500 adet bank, 500 adet piknik masası ve 500 adet çöp sepeti montajı yaptı” diye konuştu.
Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi tarafından parkları yoğun şekilde ziyaret eden çocukları da unutulmadığını, parklara yeni nesil çocuk oyun grupları ve spor aletleri yerleştirmeye devam edildiğini belirtti.
Büyükşehir Belediyesi’nin emekli vatandaşlardan yoğun ilgi gören, onların stresten uzak kalarak aynı zamanda doğal üretim yapmalarına da imkân sunan hobi bahçelerinin sayısını artırdığını ifade eden Büyükkılıç, “Bu kapsamda mevcut hobi bahçelerine yenilerini eklemeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, yapımı devam eden bin 46 adet yeni hobi bahçesinin yanı sıra Selçuklu Hobi Bahçesi’ne de 425 adet ilave hobi bahçesi yapıyor” şeklinde konuştu.
Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin tarihi ve doğal güzelliklerine de sahip çıkan ve bu alanda önemli projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılında Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinin oluşturduğu üçgen içerisinde bulunan Sultan Sazlığı Milli Parkı’nın çevre düzenlenmesini de tamamladığını sözlerine ekledi.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de