Tarih: 19.02.2025 15:29
Bugün ne pişirsem?
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Kekiklim Menüsü İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 kutudan yarım çay bardağı eksik sıvı krema
- Tuz
Marine için;
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 adet küçük soğan
Erişte için;
- Su
- 1 çay kaşığı tuz
- Az miktarda zeytinyağı
- Yarım paket erişte
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı krema
- 1 çay kaşığı tavuk baharatı
- 1 yemek kaşığı parmesan peyniri (tercihe bağlı)
Kekiklim Menüsü Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım ve çift kilitli poşetimizin içerisine koyalım.
- Marine işlemi için üzerine kekik, zeytinyağı, pul biber ve rendelediğimiz soğanı ekleyelim.
- Poşetimizin kilidini kapatalım ve tüm malzemelerin birbirine karışmasını sağlayalım.
- Tavukların güzelce marine olması için poşeti buzdolabına kaldıralım ve en az 2 saat dinlenmeye bırakalım. Çok vakti olmayanlar tavukları bekletmeden direkt pişirebilirler ancak dinlendirdiğiniz de çok daha lezzetli olacaktır.
- Erişteler için tencerede bol miktarda suyu kaynatalım, üzerine az miktarda zeytinyağı ve tuz ekleyelim.
- Erişteleri de suya aktaralım ve ara sıra karıştırarak pişmeye bırakalım.
- Pişen erişteleri ocaktan alalım ve suyunu süzelim.
- Uygun bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım çay bardağı sıvı kremayı alalım ve ısıtalım.
- Biraz ısınan kremamızın üzerine tavuk baharatını ilave edelim ve karıştıralım.
- Erişteleri de sosa ekleyelim ve güzelce karışmasını sağlayalım.
- Son olarak eriştelerimizin üzerine tercihe bağlı olarak parmesan peyniri ekleyelim, karıştıralım.
- Başka bir tavayı ocağa alarak ısıtalım ve dinlendirdiğimiz tavukları ilave edelim.
- Tavukları birbirine yapışmayacak şekilde hem ters hem de düz çevirerek mühürleyelim.
- Her tarafı güzelce mühürlenen tavukları karıştıralım ve 6-7 dakika daha pişirelim.
- Kalan kremayı da ilave edelim ve tavuklarla kremanın karışmasını sağlayalım.
- Son olarak tuzunu da ayarlayalım ve tavukların kremayı çekmesi için bir kaç dakika daha pişmeye bırakalım.
- Servis tabağına dilediğiniz yeşillikleri, erişteyi ve tavukları da alarak servis edelim. Afiyet olsun.
Tarhana Çorbası İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı ev tarhanası
- 1 yemek kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 6 su bardağı su
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Tuz
Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?
- Tenceremizin içerisine sıvı yağ, nane, salça, baharatlar ve tarhanayı ekleyip biraz karıştırarak kavuruyoruz. Dilerseniz tereyağı da kullanabilirsiniz.
- Suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz ve devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Topaklanmaması için tel çırpıcı ile karıştırabilirsiniz.
- Kaynadıktan sonra 5 dk daha bekleyip ocaktan alıyoruz, çorbamızı…
Sütlaç İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 litre su
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 1,5 -2 su bardağı toz şeker (eğer çok şekerli sevmiyorsanız 1,5 bardak kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı süt
- tarçın
Sütlaç Nasıl Yapılır?
- Sütlaç yapmak için öncelikle pirinci yıkayıp su ile ateşe koyun.
- Pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatın. Ocağı çok yüksek ateşte açarak pirinçleri yakmamaya dikkat edin.
- Ardında soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.
- Bu arada bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk süt ile ezin. Topak kalmamasına mutlaka dikkat edin.
- Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı).
- Pirinç ununu tencereye ekleyin, ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
- Toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım daha kaynatın.
- Sütlacı kaselere paylaştırın.
- Soğuyunca sütlaçların üzerlerine tarçın serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —