Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 19.02.2025 15:29:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Kekiklim Menüsü İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 kutudan yarım çay bardağı eksik sıvı krema
  • Tuz

Marine için;

  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet küçük soğan

Erişte için;

  • Su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Az miktarda zeytinyağı
  • Yarım paket erişte
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı krema
  • 1 çay kaşığı tavuk baharatı
  • 1 yemek kaşığı parmesan peyniri (tercihe bağlı)

Kekiklim Menüsü Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım ve çift kilitli poşetimizin içerisine koyalım.
  2. Marine işlemi için üzerine kekik, zeytinyağı, pul biber ve rendelediğimiz soğanı ekleyelim.
  3. Poşetimizin kilidini kapatalım ve tüm malzemelerin birbirine karışmasını sağlayalım.
  4. Tavukların güzelce marine olması için poşeti buzdolabına kaldıralım ve en az 2 saat dinlenmeye bırakalım. Çok vakti olmayanlar tavukları bekletmeden direkt pişirebilirler ancak dinlendirdiğiniz de çok daha lezzetli olacaktır.
  5. Erişteler için tencerede bol miktarda suyu kaynatalım, üzerine az miktarda zeytinyağı ve tuz ekleyelim.
  6. Erişteleri de suya aktaralım ve ara sıra karıştırarak pişmeye bırakalım.
  7. Pişen erişteleri ocaktan alalım ve suyunu süzelim.
  8. Uygun bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım çay bardağı sıvı kremayı alalım ve ısıtalım.
  9. Biraz ısınan kremamızın üzerine tavuk baharatını ilave edelim ve karıştıralım.
  10. Erişteleri de sosa ekleyelim ve güzelce karışmasını sağlayalım.
  11. Son olarak eriştelerimizin üzerine tercihe bağlı olarak parmesan peyniri ekleyelim, karıştıralım.
  12. Başka bir tavayı ocağa alarak ısıtalım ve dinlendirdiğimiz tavukları ilave edelim.
  13. Tavukları birbirine yapışmayacak şekilde hem ters hem de düz çevirerek mühürleyelim.
  14. Her tarafı güzelce mühürlenen tavukları karıştıralım ve 6-7 dakika daha pişirelim.
  15. Kalan kremayı da ilave edelim ve tavuklarla kremanın karışmasını sağlayalım.
  16. Son olarak tuzunu da ayarlayalım ve tavukların kremayı çekmesi için bir kaç dakika daha pişmeye bırakalım.
  17. Servis tabağına dilediğiniz yeşillikleri, erişteyi ve tavukları da alarak servis edelim. Afiyet olsun.

Tarhana Çorbası İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı ev tarhanası
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 6 su bardağı su
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremizin içerisine sıvı yağ, nane, salça, baharatlar ve tarhanayı ekleyip biraz karıştırarak kavuruyoruz. Dilerseniz tereyağı da kullanabilirsiniz.
  2. Suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz ve devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Topaklanmaması için tel çırpıcı ile karıştırabilirsiniz. 
  3. Kaynadıktan sonra 5 dk daha bekleyip ocaktan alıyoruz, çorbamızı…

Sütlaç İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1,5 -2 su bardağı toz şeker (eğer çok şekerli sevmiyorsanız 1,5 bardak kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı süt
  • tarçın

Sütlaç Nasıl Yapılır?

  1. Sütlaç yapmak için öncelikle pirinci yıkayıp su ile ateşe koyun.
  2. Pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatın. Ocağı çok yüksek ateşte açarak pirinçleri yakmamaya dikkat edin.
  3. Ardında soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.
  4. Bu arada bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk süt ile ezin. Topak kalmamasına mutlaka dikkat edin.
  5. Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı).
  6. Pirinç ununu tencereye ekleyin, ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
  7. Toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım daha kaynatın.
  8. Sütlacı kaselere paylaştırın.
  9. Soğuyunca sütlaçların üzerlerine tarçın serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İngiliz turizm acentesi yetkilileri Erciyes'i gezdi

İngiltere'den gelen turizm acentesi yetkilileri, Türkiye'nin önde gelen kış sporları ve turizm merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi'ni inceledi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

CHP'nin olağanüstü kurultayına iptal başvurusu

Eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve kurultay delegeleri Levent Çelik ve Hatip Karaaslan CHP'nin olağanüstü kurultay kararının iptali için mahkemeye başvuru yaptı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bayram öncesi tatlıcı ve şekercilere denetim

Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi tüketimin artması beklenen tatlı, şekerleme ve unlu mamul üreten iş yerleri ile satış noktalarına yönelik denetim yaptı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Otobüs biletleri tükeniyor: 3,5 milyon kişi bayram tatiline çıkıyor

Ramazan Bayramı tatilinde 3,5 milyon kişinin otobüslerle seyahat etmesi bekleniyor. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 16. yılında anılıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 16. yılında anılıyor. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

İBB'ye yönelik soruşturmalara ilgili eylemlerde 1133 gözaltı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik başlatılan yolsuzluk ve terör soruşturmasına ilişkin eylemlerde 123 polisin yaralandığını, 1133 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

İftara ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Türk Kızılay gönüllüleri, yalnız yaşayan yaşlı kadınları ziyaret ediyor

Kayseri'de Türk Kızılay gönüllüleri, ramazan ayında kurumun mutfağında hazırlanan sıcak yemeklerle tek başına yaşayan yaşlı kadınların iftar sofralarını şenlendiriyor. Detaylar Kayseri Haber’de…

Kayseri Sivaslı Dernekler Federasyonu’ndan iftar

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Sivaslı Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Detaylar Kayseri Haber’de

Tarihi vakıf 441 yıldır gönüllere dokunuyor

Kayseri'de 1584 yılında kurulan Mülhak El-Hac Nasrullahzade Mehmed Bin Nasrullah Vakfı, 441 yıldır vakıf senedinde yazan hayırları yerine getiriyor. Detaylar Kayseri Haber’de…

Aranan 12 şüpheli "şok uygulama"da yakalandı

Kayseri'de polisin düzenlediği "şok uygulama"da çeşitli suçlardan aranan 12 zanlı yakalandı. Detaylar Kayseri Haber’de…

Kayseri’de bugün vefat edenler (24 Mart)

Kayseri’de bugün vefat edenler kimler? Kayseri’de bugün 5 vatandaşımızı kaybettik. İşte 24 Mart'ta Kayseri'de vefat edenler. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri’de namaz vakitleri (24 Mart)

Namaz, islam dininde Müslümanlar'ın günde beş vakit Allah'a yönelerek kıldıkları ibadettir. Kayseri’de namaz vakitleri ne zaman? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Başkan Büyükkılıç, Yeşilhisar'da ziyaretlerde bulundu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar ilçesinde parti teşkilatı ve esnafı ziyaret etti. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Kayseri'de satranç tutkunlarına yeni merkez!

Kayseri'de Satranç Eğitim ve Turnuva Merkezi'nin açılışı yapıldı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Erciyes'te hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor!

Türkiye'nin önde gelen kış sporları ve turizm merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi'nde hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...