Ekonomi
21 Eylül 2021 - 17:51
Güncelleme: 21 Eylül 2021 - 17:51

BU KIŞ ÇETİN GEÇECEK

BU KIŞ ÇETİN GEÇECEK

BU KIŞ ÇETİN GEÇECEK

EDİTÖR

ihlas Haber Ajansı

Haberi Sesli Oku

Kayseri Kömür ve Katı Yakıt Satıcılar Derneği Başkanı Mehmet Tiryakioğlu: “Odun ve kömür fiyatları yüzde yüz zamlandı”

Kışın yaklaşmasıyla beraber odun ve kömür satışları hakkında açıklama yapan Kayseri Kömür ve Katı Yakıt Satıcılar Derneği Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, odun ve kömür fiyatlarının yüzde 100 zamlandığını söyleyerek, “Yerli kömür kullanımı yasak, satılan kömürün yerine de ithal kömür gelmiyor” dedi.

Bu sene fiyatların yüksekliğinden ve kömür ithalatındaki sıkıntılardan dolayı kışın sıkıntılı geçeceğini söyleyen Mehmet Tiryakioğlu, “Odun ve kömür fiyatları geçen seneye göre yüzde 100 üzerine kattı. Odun şu anda 900 TL’den bin 100 TL’ye kadar satılıyor. Kömür de 2 bin 400 TL’den 3 bin 200 TL’ye kadar satılıyor fakat satılan kömürün yerini doldurmak mümkün olmuyor. İthalatçılar Rusya’nın Çin’e 30 milyon ton kömür sattığını söylüyorlar. Oraya kömür gidiyor ama bu taraflara gelmiyor. Avrupa kömürü sanayi sektöründe kullandığı için öncelikle kömürleri oraya veriyorlar. Duyumlarımızdan yola çıkarak bu sene Türkiye genelinde ithal kömür bulunmasında sıkıntılar çekilecek. Yerli kömür de biliyorsunuz Kayseri’de yasak. Bunun için de biz Çevre İl Müdürlüğü’ne girişimde bulunduk yerli kömür satılması noktasında ve henüz bir cevap alamadık. Yasak olduğu için belki bize sıcak bakmadılar ama zannediyorum ki kışı biraz sıkıntılı geçireceğiz bu durumda” dedi.

Tiryakioğlu esnafın da ithalat ve satıştan dolayı zorlanmaya başladığını söyleyerek, “Rusya’daki kömür ocakları bakımda oldukları için şu an buraya gelen bir şey yok ama kömür gelse de en fazla yüzde 10-20 civarı düşer. Geçen sene bin 700 TL’ye satılan limon kömür, şu anda 3 bin 200 TL. Sipariş verilse de ne zaman gelecek belli değil. Geçen sene 700 TL’ye sattığımız kapak odun şu an 900 TL, kırılmış çam odunu bin 100 TL, ardıç bin 400 TL’den satılıyor. Şu anda vatandaş sorduktan sonra gidiyor. Tanıdık da olsa esnaf artık zorlanmaya başladı. Ya para ya da kredi kartı diyor. Öyle olunca da çözüm olarak 1 ton alana kadar 250 kilo alıp ödüyorlar daha sonra 250 kilo daha alıp ödüyorlar. Bu site 1994 yılında yapıldı ve biz de 1997 yılında geldik buraya hala da buradayız. Kömürcü esnafı olarak 24 iş yeri var. Burada 100 tane iş yerimiz var 24 tanesi kömürcülere ait ve 5-6 tanesi de depo olarak kullanılıyor. Onun dışında kalanlar da kirada” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: ÇETİN GEÇECEK

Süper Lig’de 6 kulüp PFDK’ya sevk edildi! Kayserispor listede var mı?

TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig’in 18. haftasında oynanan maçların ardından PFDK’ya sevk edilen kulüpleri açıkladı. Disiplin listesinde İstanbul ve Anadolu ekipleri yer alırken, Kayserispor’un durumu da netleşti.

MHP’li Özdemir’den ‘Atlas Çağlayan’ paylaşımı

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, İstanbul’da 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın sokak ortasında öldürülmesine sert tepki göstererek, “Ahmet Minguzzi cinayeti adeta tekerrür etti” dedi.

Kayseri’nin dev şirketinden dikkat çeken adım… Borsa İstanbul’da yeni dönem!

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., SPK kapsamında yapılan bağımsız derecelendirmede aldığı yüksek puanla Borsa İstanbul’da önemli bir eşiği geride bıraktı. Detaylar Kayseri Haber'de..

Kayseri OSB’de sünger fabrikasında yangın paniği

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir sünger fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

KGC Başkanı Kösedağ’dan Türk bayrağına yönelik saldırıya sert tepki

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Ay Yıldızlı Türk Bayrağı’na yönelik saldırıyı sert sözlerle kınadı.

KASKİ’den Kayseri’ye yeni içme suyu hamlesi: 10 kuyu için ihale açılıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ, merkez ilçelerin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla Melikgazi ve Talas’ta 10 yeni sondaj kuyusu açılması için Şubat ayında ihaleye çıkıyor.

Kayserispor’da Başakşehir mesaisi başladı

Süper Lig’in 19. haftasında RAMS Başakşehir’i konuk edecek olan Kayserispor, kritik karşılaşmanın hazırlıklarına Teknik Direktör Radomir Dalovic yönetiminde start verdi.

Cıngı’dan Kayseri tarımı için dikkat çeken açıklamalar...

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..

Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Kurulu’nda Kayseri detayı…

Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.

Yemliha Mahallesi’ne yeni sağlık yatırımı geliyor

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.

Develi’nin eski belediye başkanı hayatını kaybetti

Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...

Vali Çiçek’ten Nusaybin’deki Türk Bayrağı saldırısına sert tepki

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.

Gram altın 10 bin TL olur mu? İslam Memiş’ten dikkat çeken tahmin

Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.

Okandan’dan sağlık yatırımı açıklaması: 800 yataklı yeni hastane

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Kayseri’de ByLock kullanıcısı ihraç emniyet müdürü yakalandı

Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.

Kayserili iş adamına 25 yıl hapis cezası

Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9