İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Süleyman Bozkurt, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında nitelikli insanları belediye meclisine gönderdiklerini söyledi.
31 Mart yerel seçimlerinin huzur içinde geçtiğinin altını çizen İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt, "Seçimlerin huzur içinde geçmesinde siyasi partilerin ve basın yayın organlarının büyük katkısı var. Bazen üst siyasette sert söylemler tehlike arz etmeye başlamıştı. Yerelde hem siyasetçiler hem basın mensupları ve ilgili kişiler bu konuda hassas davrandı. Seçimin huzurlu bir ortamda geçmesini sağladı" dedi.
"Kazanan adaylar ve meclis üyeleri için haklarında hayırlısı olsun" diyen Bozkurt, "İYİ Parti olarak çok nitelikli insanları meclis üyeliğine gönderdik" diyerek şu değerlendirmede bulundu:
"Bunu zaman içerisinde göreceğiz inşallah. Nitelikliten kastımız yaptığı işe vakıf, şehrin sorunlarına vakıf, çözüm önerileri olan bilinçli bir şekilde muhalefet yapabilecek olan kişileri belediye meclislerine gönderdik. Büyükşehir, Melikgazi, Kocasinan ve Talas´a çok nitelikli insanlar gönderdik. Bunlar tabiki klasik muhalefette bulunmayacaklar. Derslerine çalışacaklar, şehri inceleyecekler, yapılacak işleri mercek altına alacaklar. Bunların hangisi şehir için hayırlı bunu dile getirecekler. Gerekli çalışmalara onay verecekler, gerekli görmedikleri zaman da karşı duracaklar. Çok başarılı bir muhalefet örneği gösterecekler"
Bozkurt, demokraside muhalefetin önemli bir yeri olduğunun altını çizerek, "Muhalefet kurumunun müessesesinin ayakta durması lazım. Laf olsun diye değil bilinçli ve memleketin hayrına bir muhalefet yapacağız. Biz demokrasinin oturmasını yeşermesini, bütün kişilerin demokrasiyi iliklerinde hissetmesini istiyoruz. İnsanlarımız özgür ve hür bir şekilde meşru sınırlar içinde eleştirilerini yapmalı. Bu korku ikliminin son bulması, huzur ikliminin, dayanışma ikliminin tesisi çok önemli bizim için. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.
Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.