Talas Belediyesi tarafından ?Dünya Hayvanları Koruma Günü´ kapsamında Nesrin Boysan Anaokulu´nda etkinlik düzenlendi. Programa katılan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, çocuklarla birlikte hayvanları besledi.
Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü, anaokulu öğretmenleri ve çocuklarla birlikte sokak hayvanlarını besleyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, bu özel güne olan ilgileri ve katkılarından dolayı okul yönetimine ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´ne teşekkür ederken, ?Çocuklarımızı daha ilkokul sıralarına bile gelmeden bugün hayvan koruma gönüllüsü yaptık. Öğretmenleri sayesinde hayvanlara karşı nasıl davranmaları gerektiğini öğrenmiş oldular. Belediye olarak biz de hayvanların hayatın bir parçası olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Sokak hayvanlarını beslemek amacıyla parklara su ve yiyecek kutuları koyuyoruz. Biz hayvanları seviyoruz.? şeklinde konuştu.
Etkinlikte konuşan Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gürbüz de, ?Hayvanlar da hayatın bir parçası. Çocuklarımız, onlarla birlikte yaşamayı bilmeli ve öğrenmeli. Bu nedenle çocuklara hayvan sevgisini, koruma ve iç içe yaşama duygunu kazandırdıkları için Talas Belediyesi´ne teşekkür ediyoruz.? dedi.
Çocuklar da ?Hayvanları seviyoruz. Onları koruyoruz.? diyerek bilinçlendiklerini gösterdi.
BAŞKAN YALÇIN´DAN YAPBOZ HEDİYE
Programda çocuklara ayrıca Başkan Yalçın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürbüz tarafından ?çevre ve doğayı koruma içerikli´ yapboz hediye edildi.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de