Talas Belediyesi-hayırsever işbirliğiyle ilçeye kazandırılacak olan eğitim yatırımlarından birisi olan Talas Millet Bahçesi Eğitim Kampüsü Türkan-Av. Mehmet Altun Anaokulu ve İlkokulu’nun temel atma törenine Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın sürprizi damga vurdu.
Millet Bahçesi Eğitim Kampüsü kapsamında yapımı gerçekleştirilecek olan anaokulu ve ilkokul için geçtiğimiz cuma günü düzenlenen törende yaşananlar hafızalarda iz bıraktı.
Vali Gökmen Çiçek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile şehir protokolünün katılımıyla gerçekleşen temel atma töreninde en çok Başkan Yalçın’ın sürprizi konuşuldu. Av. Mehmet Altun’un Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde yıllar önce yaptırdığı ilkokuldan mezun bir grup öğrenci ve okul müdürünün Başkan Yalçın’ın özel davetlisi olarak bin 50 km uzaktan Kayseri’ye gelerek törene katılması hafta sonunun en çok konuşulan ve duygulandıran konusu oldu.Törende hayat hikâyesinden kesitlerin yer aldığı videonun yayınlanmasının ardından kürsüye eşi Türkan Hanım ile birlikte gelen Av. Mehmet Altun’u bir sürpriz bekliyordu. Altun çiftinin 2014 yılında Hakkâri Yüksekova’da yaptırdığı okuldan mezun olan bir grup öğrenciyi karşılarında gören Av. Mehmet Altun ve eşi Türkan Altun duygu dolu anlar yaşadı. Çocukların ellerinden öpmesi ile duygulanan Altun çifti öğrencileri karşılarında görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Öğrenciler adına mikrofonu eline alan Zehra Gezen, Altun çiftine “anne ve baba” diye hitap ettiği konuşmasında duygularını şöyle ifade etti. “Değerli büyüklerim. Bizler Hakkâri ili Yüksekova ilçesinde öğrenimine liselerde devam etmekteyiz. İlçemiz İpek Mahallesinde hayırsever Mehmet Altun babamız tarafından yaptırılan Av. Mehmet Altun İlkokulu’nda öğrenimimizi tamamladık. Şuan ilçemizin farklı liselerinde okuyoruz ve gelecekle ilgili planlamalarımızla ülkemizin düşünen, analiz yapan seçkin bireyleri arasında yer almak için çaba sarf ediyoruz. İlköğrenimimizi tamamladığımız okulu bize kazandıran kıymetli Mehmet Altun babamıza ve Yüksekova’ya kadar gelip okulumuzun yapımına karar veren Türkan Altun annemize teşekkürümüz, bir ömür devam edecek. Yüksekova’daki hocalarımızdan ve öğrencilerimizden selam getirdik”
Ardından öğrenciler hayırsever çifte bir çift el örme çorap ve Okul Müdürü Nurettin Akdoğan tarafından meşhur Hakkâri balı hediye edildi.
Hediyeler Altun çiftini mutlu ederken, Vali Gökmen Çiçek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile törene katılanlar da yapılan hoş sürprizi takdirle karşıladı.
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Ay Yıldızlı Türk Bayrağı’na yönelik saldırıyı sert sözlerle kınadı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ, merkez ilçelerin içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla Melikgazi ve Talas’ta 10 yeni sondaj kuyusu açılması için Şubat ayında ihaleye çıkıyor.
Süper Lig’in 19. haftasında RAMS Başakşehir’i konuk edecek olan Kayserispor, kritik karşılaşmanın hazırlıklarına Teknik Direktör Radomir Dalovic yönetiminde start verdi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..
Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.
Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...