Kocasinan Belediyesi, teknolojik uygulamalarla tarımı bir arada buluşturmak ve organik ürünlerin yaygınlaştırılması amacıyla hayata geçirdiği Tarımda Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında 10’dan fazla çeşitte 70 bin sebze fidesini toprakla buluşturdu. İlçede tarıma yeni bir boyut kazandıran ve Hasanarpa Mahallesi’nde 30 dönüm arazi üzerinde sebze fidelerini toprakla buluşturan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, teknoloji ile tarımı buluşturan projenin Türkiye’ye model olacağını belirterek, sağlıklı nesiller oluşturmak adına organik ürünlerin üretimine destek olduklarını söyledi.
Sağlıklı toplum, sağlıklı nesil ve sağlıklı yarınlar oluşturmak adına organik ürünlerin üretimine her zaman destek olduklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak birçok alanda yaptığımız çalışmalardan bir tanesi de tarıma verdiğimiz destektir. Hem ziraat hem hayvancılık hem de tarımın her alanında destek veriyoruz. Özellikle Kocasinan bölgesinde yoğun olarak tarımla ilgilenen çiftçi kardeşlerimizin olması dolayısıyla bu noktada farklı uygulamaları hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede teknolojik uygulamalarla tarımı bir arada buluşturmak için hayata geçirdiğimiz Tarımda Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında ‘Organik Bahçe’ çalışmamız bunun en büyük örneğidir. Burada hem üretim yapacağımız gibi hem de çiftçi kardeşlerimiz üretimin uygulamalıolarak nasıl yapıldığını görecekler. Burada yaptığımız çalışma, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’müzün ekipleri tarafından teknolojinin tarım, ziraat ve hayvancılıkla nasıl bir araya geldiğini göstermektedir. Yakın gelecekte Kocasinan sınırları içerisinde yaşayan bütün çiftçi kardeşlerimiz, bu uygulamayı hayata geçirmiş olacak.” ifadelerini kullandı.
Tarım, hayvancılık ve ziraat açısından önemli bir süreçten geçtiklerini, dünya genelinde gıdanın stratejik olarak öne çıktığını, bundan dolayı da Türkiye’nin ihtiyacı olan ürünlerin üretilmesi için yoğun gayret sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak özellikle genetiği değiştirilmemiş tohumların ve organik ürünlerin yetiştiriciliğinde öncülük yapıyoruz. Daha önce başlatmış olduğumuz 10 bin yıldır genetiği değiştirilmemiş ata tohumu olan siyez buğdayını, çiftçi kardeşlerimiz ekmeye başladı. Yaptığımız çalışmayla Kayseri, tüm Türkiye’ye örnek bir üretim merkezi haline gelecek. Bu çalışmamızın bir diğer özelliği ise insan sağlığını son derece önemli ve değerli olduğunu göstermektedir. Bu çerçeve de ‘Organik Bahçemizde’; domates, salatalık, Yamula Patlıcanı ve Cırgalan Biberi gibi Kayseri’nin özelliklerini yansıtan yöresel tohumlarla yetiştirmiş olduğumuz ürünler, inşallah daha fazlaca bölgemizde teknolojiyle buluşarak iyi bir noktaya gelecek. Burası ileriki zamanlarda geleceğimizin teminatı çocuklarımızın aileleriyle birlikte gelip, dalından sebzeyi kopartabileceği örnek bir bahçe haline dönüşecek. İnşallah bu örnek uygulamayı daha yaygın hale getirip, bütün hemşehrilerimizin istifadesine sunmuş olacağız. Uygulamamızın, hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Başkan Çolakbayrakdar’ın başlatmış olduğu bu hamle Anadolu’nun bereketli topraklarında ekmeğini topraktan çıkaran çiftçi vatandaşlardan da tam not aldı.
Kocasinan Belediyesi’nin teknoloji ile tarımı buluşturduğu ‘Organik Bahçe’de; domates, Cırgalan Biberi, Yamula Patlıcanı, karpuz, kavun, kabak ve salatalık gibi Kayseri’ye özgü 10’dan fazla çeşitteki sebze fidesinin yetiştirilerek, organik üretiminin artırılması, ilçe tarımının geliştirilmesi ve çiftçilerin ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlanması hedefleniyor.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçede bir süre önce çıkan yangında kullanılamaz hale gelen evde incelemelerde bulundu.
Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü sporcuları, Alanya’da düzenlenen Büyükler Doğu Grubu Taekwondo Müsabakaları’nda elde ettikleri derecelerle önemli bir başarıya imza attı.
Melikgazi Belediyesi tarafından Hunat Mahallesi’nde hayata geçirilen Sanat Melikgazi, atölyeleri, sergi alanları ve etkinlikleriyle Kayseri’nin kültür ve sanat yaşamına yeni bir soluk getirecek.
Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Yozgat’ta düzenlenen U17 Yıldızlar Greko-Romen Stil Grup Müsabakaları’nda Şeker ERVA Spor Kulübü sporcuları önemli bir başarıya imza attı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) Belgesi’ni yenileyerek bilgi güvenliği alanında uluslararası standartlara uyumunu bir kez daha
Kocasinan Belediyesi, halk sağlığını korumak ve çevreyi temiz tutmak amacıyla haşerelere karşı mücadelesini yılın 12 ayı boyunca aralıksız sürdürüyor.
Kayseri’nin Develi ilçesinde kaçak sigara ticareti yaptığı belirlenen 1 kişi, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Detaylar Haberimizde...
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Yalçın, Nusaybin–Kamışlı sınır hattında Suriye tarafında, terör örgütü SDG/YPG yandaşları tarafından Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıyı sert sözlerle kınadı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz hizmet veren Çamaşır Yıkama Merkezi, 2025 yılı boyunca 11 bin öğrencinin faydalandığı sosyal belediyecilik projeleri arasında yer aldı.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 ay önce hayata geçirilen E-OSB Portalı, sanayicilerin işlerini hızlı ve kolay şekilde yapmasını sağlarken kısa sürede yoğun ilgi gördü. Detaylar Haberimizde...
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı ve tipi sonrası şehir merkezi ve kırsal mahallelerde yürüttüğü yoğun çalışmalarla 11 ilçede 197 kırsal mahalle yolunu yeniden ulaşıma açtı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde hayata geçirilen Mutfak Sanatları Merkezi, Kayseri mutfağının eşsiz lezzetlerini ziyaretçilerle buluştururken kısa sürede 99 bin kişiyi ağırladı.
Hafta başından bu yana yükselişini sürdüren gram altın rekor seviyelerde işlem görüyor. Piyasalarda artan hareketlilik, yatırımcıları yılın geri kalanına dair yeni senaryolara odakladı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Nusaybin sınır hattında Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya sert tepki göstererek, olayın Türk milletinin tamamına yapılmış bir provokasyon olduğunu söyledi. Detaylar Haberimizde.