Güncel
30 Ağustos 2022 - 13:13
Güncelleme: 30 Ağustos 2022 - 13:13

Başkan Büyükkılıç, ‘Kültepe Müzesi’ projesini hayata geçiriyor

Başkan Büyükkılıç, ‘Kültepe Müzesi’ projesini hayata geçiriyor

Başkan Büyükkılıç, ‘Kültepe Müzesi’ projesini hayata geçiriyor

EDİTÖR

Haber Merkezi

Haberi Sesli Oku

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “150. Yılda 150 Proje” çerçevesinde Kayseri’yi “Müzeler Şehri” yapma yönündeki çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü belirterek, kayadan oyma yapılacak Kültepe Müzesi için ihaleye çıkılacağını söyledi.

Medeniyetler şehri Kayseri’de tarihe sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç önderliğinde kentin tarihi ve kültürel mirasına, Kültepe Kaniş Karum'dan başlayarak 6 bin yıllık köklü geçmişine yakışacak bir proje olan Kültepe Müzesi’ni hayata geçirecek. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtım Dairesi Başkanlığı'nca Kültepe Müzesi Yapım işi için ihale yapılacak.

Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, şehrin çok önemli değerlerinden Kültepe- Kaniş Karum için kayadan oyma müze projesinin hazırlandığını ve 31 Ağustos’ta ihalesinin yapılacağını açıkladı. Bağpınar Mahallesi’nde Kültepe Müzesi Yapım İşi için açık ihale usulü ihale yapılacağını duyuran Büyükkılıç, kaya oyma, yüzey düzeltme, nakliye, kaya açma, duvar örme, sıva ve baca açma niteliği ve türü gibi işlerin yer alacağı ihale için tekliflerin 31 Ağustos saat 14.00'e kadar EKAP üzerinden alınacağını söyledi.

Anadolu tarihinin önemli bir kısmının yazıldığı merkez olan Kayseri’nin “Müzeler Şehri” olarak anılması için emin adımlarla ilerleyen Başkan Büyükkılıç, Kültepe-Kaniş-Karum bölgelerindeki kazı çalışmalarının devam ettiğini, burada çıkan eserler için yapılacak olan Kültepe Müzesi Projesi ile birlikte müze tamamlandığında yerin altındaki kültürel birikimin burada sergileneceğini kaydetti.

Başkan Büyükkılıç, tek bir kazıya ait buluntuların sergilendiği tek müze özelliği taşıyan bu projenin kayadan oyma yapısıyla şehre değer katacağını vurgulayarak, “Kayseri’miz açık hava müzesi niteliğinde, her köşesi ayrı bir tarih kokuyor. 70 yıldır Kültepe’de kazı çalışmaları sürüyor. Kültepe Kaniş Karum’dan çıkan tablet şeklindeki çek, senet, değişik ticari anlaşmalarla ilgili eserleri bu yapacağımız müzemizde sergileyeceğiz. Müzemiz, kayadan oyma bir müze olacak. Kayseri’ye bir yenilik katacak ve aynı zamanda Türkiye’de görseli ve uygulamasıyla kendisinden söz ettirecek önemli bir müze olacak” diye konuştu.

Öte yandan, Başkan Büyükkılıç, tarihi Kayseri Kalesi içerisindeki müzede, Eski Kaniş Eserlerinin Restorasyonu ve Tanıtımı için Sürdürülebilir Türk-İtalyan ve Yunan Ortak Projesi çerçevesinde düzenlenen ‘Tarih ve Endemik Bitkiler Buluşuyor/Kültepe-Kaniş Eserleri ve Endemik Bitki Türleri Sergisi ile yine UNESCO dünya belleğinde yer alan Kültepe tabletlerinin, 21 usta sanatçı ve 30’a yakın genç sanatçı tarafından özgün anlatım biçimiyle yorumlanmasıyla oluşturulan 50’ye yakın eserin yer aldığı Bellek Kültepe Sergisi’nin de gezilebileceğini sözlerine ekledi.

 

Haber Kaynak : İHA

Kayserili iş adamına 25 yıl hapis cezası

Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan aranan şahıs yakalandı

Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.

Kayseri nöbetçi eczaneler (20 Ocak 2026)

Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.

Kayseri’de toplu taşımada sürpriz değişiklik! Raylı sistemde yeni tarife başladı

Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri sağlıkta yeni bir eşiğe hazırlanıyor: 800 yataklı hastane müjdesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Kurşunlu Camii Yanındaki Tuvalet Fare Sorunu ile Gündemde: Vatandaş Tedirgin

Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.

Geleneksel Kayseri Pastırmasına Sosyal Medya Darbesi!

Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de

Evindeki detay dikkat çekti! Eski futbolcu Kayserispor’u unutmadı

Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.

Kayseri’de pastırmanın güvenilir adresi: Pastırmacı Serkan

Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.

Erciyes detayı dikkat çekti! Başkan Büyükkılıç’tan dağcılık vurgulu kritik görüşme

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı

Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de

Kayseri’de bütçeye göre araba rehberi: Hangi fiyat bandında hangisi tercih ediliyor?

Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde

Tatil ama boş değil! Melikgazi’de öğrencilerin adresi yine dolup taştı

2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.

Kayseri'nin O İlçesi Eksi 20,9 ile Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri Arasında

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de

Buz pisti mi, site yolu mu? Kayseri’de bir binanın önü adeta kayağa döndü

Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...

Ailelerin Yükünü Hafifleten Proje: Kahvaltı Kolileri Geliyor

Kocasinan'da öğrencilere ücretsiz kahvaltı projesi için ihale süreci başladı...Detaylar Kayseri Haber'de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9