Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ile birlikte, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın mahalle muhtarları ve tüm belediyelerin kadın meclis üyeleri ile buluştu.
Büyükşehir Belediyesi Kay-Tur A.Ş.’nin işlettiği Emirgan Köftecisi’nde gerçekleşen programda Başkan Büyükkılıç, kadın muhtarlar ve kadın meclis üyeleri ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada hem kadın muhtarların talep ve önerilerini dinlemek hem de Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak için bir araya geldiklerini söyledi. Başkan Büyükkılıç, “Her bir kardeşimizin beklentilerine cevap verip, onların sosyal hayatını, bulundukları ortamı daha iyiye taşıma yolunda gayret göstermek bizim olmazsa olmazımız. Çünkü kadınlar bizim mihenk taşımız. Orta direk denir ya hani bir çatının, çadırın orta direği, o olmazsa olmaz” dedi.
Her bir kadın muhtara başarılar dileyen Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Her ne kadar bir sosyal bağlamda Kadınlar Günü diyoruz, değişik günlere değişik fonksiyonlar yüklüyoruz ama Türk töresinde takdir edersiniz, Anadolu insanının töresinde her günü adeta bir kadınlar günüymüş gibi günlere sığdırmadan olayları, kadınlara sahip çıkmak, başımızın tacı olarak görmek, annemiz, eşimiz, bacımız, kızımız olarak hangi konudaysa onu başımıza taç edip ona saygıda kusur etmeden, eşitlik mantığında değil, pozitif ayrımcılık yükleyerek eşitliğin üzerinde bir farkındalık olmalı. Varsa bir başarı en büyük mimarı eşlerimiz. Olayı biz böyle değerlendiriyor, böyle bakıyoruz. Hanım kardeşlerimize hayırlı, sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz. Her birinizi kutluyorum. Sizlerin başarısını kutluyorum. Bizimde oturduğumuz mahallenin muhtarının bir hanımefendi olması ayrıca bizi keyiflendiriyor. Sarız da bizim, Pınarbaşı da bizim, Yahyalı da bizim. Bir uçtan bir uca kırmadan, incitmeden ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, siyasileştirmeden yetişmeye çalışıyoruz.”
KADIN MUHTARLARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ
Başkan Büyükkılıç konuşmasının ardından tek tek kadın mahalle muhtarı ve meclis üyelerinin taleplerini dinledi. Ziya Gökalp Mahalle Muhtarı Nurcan Göktaş da, mahallede ikamet eden ve henüz Erciyes’e hiç gitmemiş olan kadınlar olduğunu aktararak, bu etkinlik için Başkan Büyükkılıç’tan araç desteği istedi. Başkan Büyükkılıç da muhtar Göktaş’ın talebini olumlu karşılayarak, araç desteği sözü verdi.
Tüm mahalle muhtarı kadınlar, Başkan Büyükkılıç’ın ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ettiler.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...