Kültür-Sanat
18 Ağustos 2017 - 17:12
Güncelleme: 18 Ağustos 2017 - 17:12

BAŞKAN ÇELİK, KEYKUBAT TEPESİ´NDE

BÜYÜKŞEHİR´DEN TARİHE TAM DESTEK ...

BAŞKAN ÇELİK, KEYKUBAT TEPESİ´NDE
Haberi Sesli Oku

Selçuklu medeniyetinin en önemli şehirlerinden birisi olan Kayseri´deki ata yadigarı eserlerin ortaya çıkarılması için Büyükşehir Belediyesi´nin destekleri devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Kültepe´deki kazı çalışmalarının yanı sıra Keykubadiye Sarayı kazı çalışmalarına da katkı veriyor. Başkan Mustafa Çelik, kazı bölgesini ziyaret ederek Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Baş ile görüştü.

Bakanlar Kurulu kararıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Keykubat Tepesi´nde başlatılan kazı çalışmalarıyla Keykubadiye Sarayı gün yüzüne çıkarılacak. Tarihin gün yüzüne çıkarılmasına büyük önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kazı bölgesini ziyaret ederek çalışmaları takip etti. Ziyarete, kazı çalışmalarına destek veren Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da katıldı.   

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´nin yer üstündeki tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra yer altında saklı kalmış bir mirasın üzerinde oturduğunu söyledi. Yapılan çalışmalarla bu mirasın gün yüzüne çıkarıldığını ifade eden Başkan Çelik, ?Keykubatiye Sarayının kalıntıları gibi inşallah tarihi değerlerimizi gün yüzüne çıkararak, muhafaza ederek ve koruyarak; hemşerilerimizin, misafirlerimizin ve turizmin ziyaretine açacağız? dedi. Keykubat tepesini pek çok unsuru barındıran büyük bir park alanı olarak projelendirdiklerini de ifade eden Başkan Çelik, kazı alanının da ziyaretçilerin uğrak yeri olacağını belirtti. Tarihi değerlerimizin gün yüzüne çıkarılması için destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Çelik, ?Aslında yazılı görevlerimiz arasında bu destekler yok; ama bunlar bizim değerimiz. Bir kültür hizmeti. Örneğin kalenin surlarını bizim olmamasına rağmen 13-14 milyon lira harcayarak restore ediyoruz. İçerideki işlerimiz bitmiş olmasına rağmen bu restorasyon nedeniyle açamıyoruz? dedi.

Kaykubadiye Sarayı Kazı Heyeti Başkanı da olan Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Baş da kazı çalışmalarına destek veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Şeker Fabrikası´na teşekkür etti. Prof. Dr. Ali Baş, verilen destekler ile Keykubatiye Sarayı´na ait verilere ulaşarak bir Selçuklu Sarayı´nın nasıl olduğunu ortaya koyacaklarını söyledi.

Ziyaret sırasında Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Baş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e kazı çalışmalarında çıkan çinilerden birisinin replikasını hediye etti. 

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan aranan şahıs yakalandı

Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.

Kayseri nöbetçi eczaneler (20 Ocak 2026)

Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.

Kayseri’de toplu taşımada sürpriz değişiklik! Raylı sistemde yeni tarife başladı

Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri sağlıkta yeni bir eşiğe hazırlanıyor: 800 yataklı hastane müjdesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Kurşunlu Camii Yanındaki Tuvalet Fare Sorunu ile Gündemde: Vatandaş Tedirgin

Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.

Geleneksel Kayseri Pastırmasına Sosyal Medya Darbesi!

Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de

Evindeki detay dikkat çekti! Eski futbolcu Kayserispor’u unutmadı

Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.

Kayseri’de pastırmanın güvenilir adresi: Pastırmacı Serkan

Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.

Erciyes detayı dikkat çekti! Başkan Büyükkılıç’tan dağcılık vurgulu kritik görüşme

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı

Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de

Kayseri’de bütçeye göre araba rehberi: Hangi fiyat bandında hangisi tercih ediliyor?

Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde

Tatil ama boş değil! Melikgazi’de öğrencilerin adresi yine dolup taştı

2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.

Kayseri'nin O İlçesi Eksi 20,9 ile Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri Arasında

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de

Buz pisti mi, site yolu mu? Kayseri’de bir binanın önü adeta kayağa döndü

Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...

Ailelerin Yükünü Hafifleten Proje: Kahvaltı Kolileri Geliyor

Kocasinan'da öğrencilere ücretsiz kahvaltı projesi için ihale süreci başladı...Detaylar Kayseri Haber'de

Bal Tenekelerinden Uyuşturucu Çıktı: Mahkemede Sıra Dışı Savunma

Bal tenekeleri içinde uyuşturucuyla yakalanan sanık: "Ev almayı teklif ettiler"...Detaylar Kayseri Haber'de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9