Kayseri´de hem akraba hem de komşu olan iki aile arasında ahır kısmına ortak duvar yapılması konusu yüzünden çıkan kavgada akrabasını göğsünden ve karnından bıçakla yaralayan sanığa ´adam öldürmeye teşebbüs´ suçundan 18 yıl hapis cezası verildi.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık İ.S.(39) ve tutuksuz sanıklar S.S.(33), M.S.(45) ile eşi S.S.(43) ve avukatlar hazır bulundu.
Tutuklu sanık İ.S. mahkemede sorgu ve savunmasında pişman olduğunu belirterek, "Keşke bu olay yaşanmasaydı. Çok pişmanım. Olay sonrası bir süre firar etmemin sebebi, oğlunun beni öldürme korkusuydu, daha sonra kendim teslim oldum" dedi. Sanıklar M.S. ile S.S. ise sanıktan şikayetçi olduklarını, cezasını çekmesini istediklerini söylediler.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık İ.S.´ye M.S.´ye yönelik ´adam öldürmeye teşebbüs´ suçundan 12 yıl, S.S.´ye yönelik aynı suçtan 6 yıl olmak üzere toplam 18 yıl hapis cezası verdi. Sanık mağdurlar M.S. ve S.S.´ye ise kendilerini korumak için meşru müdafaada bulundukları gerekçesiyle cezaya yer olmadığına karar verilirken, İ.S.´nin kardeşi S.S. ise olay ile bir ilgisi olmadığı anlaşıldığından beraat etti.
OLAY
Hacılar ilçesi Yukarı Mahalle´de komşu olan akrabalar arasında ahır kısmında ortak duvar yapılması konusunda husumet oldu. İddiaya göre, 23 Nisan´da M.S. ahırın önünde hayvanlarını çıkardığı sırada İ.S. ile yine bu konu yüzünden tartışma çıktı. İ.S. kardeşi S.S.´yi, M.S. de eşi S.S.´yi çağırdı, bu sırada tartışma kavgaya dönüştü. İ.S. yanında bulunan bıçak ile M.S.´yi göğsünden ve karın bölgesinden bıçakladı, S.S.´ye de bıçağı savurdu. M.S.´nin eşi S.S. de elindeki sopa ile eşini ve kendisini korumak için İ.S.´ye vurdu. Yaralanan M.S. hastaneye kaldırılırken, İ.S. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de yaptığı açıklamalarda Kayseri’ye kazandırılacak tarıma dayalı yeni yatırımlar, Sera OSB projesi ve istihdam hedefleriyle ilgili önemli mesajlar verdi. Detaylar Haberimizde..
Türk Yerel Hizmet-Sen 8. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Kayseri İl Temsilcisi Cüneyt Doğan, Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Yemliha Mahallesi’nde planlanan yeni sağlık yatırımı için tahsis edilen arsada incelemelerde bulunarak proje süreci hakkında bilgi aldı.
Develi Gazi Mahallesi’nin eski belediye başkanlarından, “Hüseyin Hoca” olarak tanınan Hüseyin Arslan’ın vefatı ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Nusaybin’de Türk Bayrağına yönelik saldırıya sert sözlerle tepki göstererek, “Bayrağımıza uzanan her hain el bilsin ki o sadece bir kumaş değildir” dedi.
Gram altın yatırımcısını heyecanlandıran açıklama geldi. Ekonomist İslam Memiş, küresel belirsizliklerin artması halinde gram altında sürpriz seviyelerin konuşulabileceğini belirterek, “10 bin TL ihtimali masada” dedi.
AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kazandırılacak 800 yataklı yeni hastanenin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Kayseri’de polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, FETÖ/PDY üyesi olduğu ve ByLock kullandığı tespit edilen, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç emniyet müdürü yakalandı.
Kayserili iş adamı, sentetik uyuşturucu üretimi ve ticareti iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.