Online yapılan fuarda son sınıf öğrencileri, Arçelik, Aselsan, General Electric Additive, Pepsico ve Stryker firmaları ile gerçekleştirdikleri bitirme projelerini sergiledi
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü tarafından Üçüncü Bitirme Projeleri Fuarı düzenlendi. Onlie yapılan fuarda, Endüstri Mühendisliği Bölümü lisans programı son sınıf öğrencileri, Arçelik, Aselsan, General Electric Additive, Pepsico ve Stryker firmaları ile gerçekleştirdiği bitirme projelerini sundu.
2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz ve Bahar dönemleri boyunca devam eden projelerde öğrenciler, her biri kendi sektörünün öncü şirketlerinden olan Arçelik, Aselsan, General Electric Additive, Pepsico ve Stryker’da, şirketlerin verimliliğini iyileştirecek, maliyetlerinde tasarruf sağlayacak ve rekabet gücünü arttıracak bir endüstri mühendisliği problemi üzerinde çalıştılar. Projeler kapsamında öğrenciler, firmalardan topladıkları veriyi analiz ettiler, veriyi esas alan matematiksel modeller ve yapay zeka algoritmaları geliştirdiler, problemler için çözüm önerileri getirdiler ve firmalara katkılarını ispatladılar.
COVID19 kapsamında alınan tedbirler nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenen fuara, farklı üniversitelerden öğretim elemanları ve öğrenciler ile Arçelik, Aselsan, General Electric Additive, Pepsico, Stryker, Kayseri Ulaşım, Boyteks, Gümüşsuyu Halı, Sarprofil ve Kayseri Sanayi Odası’ndan yöneticiler ve mühendisler katılım sağladı.
Fuarda konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, AGÜ’nün vizyonunda, üniversite-sanayi iş birliğinin ve öğrencilerin öğrendiklerini uygulayabilmesinin, tabiri caizse “ellerini kirletmesinin” önemli olduğunu, bunun için çeşitli mekanizmalar tasarlandığını, bitirme projelerinin bu mekanizmalardan biri olduğunu ve Endüstri Mühendisliği Bölümü tarafından bu sürecin iyi yönetildiğini ifade etti.
Rektör Sabuncuoğlu, bitirme projelerine ilave olarak, bölüm tarafından bazı derslerinin tamamen fabrikalarda, şirketlerde işlendiğini, derslerde de gerçek hayat projelerine ağırlık verildiğini, uygulama ağırlıklı eğitimin öğrencilere akademik ve sosyal önemli beceriler kazandırdığını vurgulayarak, firmaların yönetici ve mühendislerine, bölüm öğretim elemanları ve öğrencilerine teşekkür etti.
Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Akgün ise, bitirme projelerinin üniversite-sanayi iş birliğinde ve öğrencilerin eğitimlerinde önemli bir role sahip olduğunu, öğrencilerin öğrenimleri süresince kazanmış oldukları akademik ve sosyal tüm becerileri kullanmalarını gerektiren zor bir süreç olduğunu, pandemi sürecinin bunu daha zor hale getirdiğini ancak buna rağmen tüm öğrencilerin projelerini başarıyla tamamladığını ifade etti.
Prof. Akgün, proje fuarını normalde yarışma formatında yaptıklarını ancak mevcut koşullar nedeniyle, bu yıl için bu uygulamaya ara verdiklerini vurguladı.
Daha sonra, öğrenciler tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Projelere ilişkin firmaların yönetici ve mühendisleri ile öğretim elemanları ve öğrencilerin soruları cevaplandı ve değerlendirmeleri alındı.
Kayseri'de hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezası bulunan şahıs polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri'de 20 Ocak 2026 Pazar günü nöbetçi eczaneler açıklandı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde hizmet veren eczanelerin listesi.
Kayseri’de yarıyıl tatiliyle birlikte toplu taşımada yapılan düzenlemeler yeniden değişti. Kayseri Ulaşım’ın son duyurusu, özellikle raylı sistem kullanan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan 800 yataklı yeni hastane projesinin 2026 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.
Şehrin önemli tarihi simgelerinden Kurşunlu Camii’nin yanındaki tuvalet, son günlerde farelerin sık görülmesi nedeniyle gündeme geldi.
Sosyal medyada hemen her gün yeni bir akım ortaya çıkarken, son günlerde “evde Kayseri pastırması yapımı” videoları dikkat çekiyor...Detaylar Kayseri Haber'de
Almanya doğumlu Türk futbolcu Hakan Aslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ahde vefa örneği sergiledi. Bir dönem Kayserispor forması da giyen Aslantaş’ın paylaşımı futbolseverlerin ilgisini çekti.
Kayseri’de gerçek pastırmanın peşinde olanların adresi belli. Tarihi Kent Pastırmacısı’nın ustası Serkan, sabır ve ustalıkla üretilen Kayseri pastırmasının nasıl anlaşılacağını anlatırken, kaliteden ödün vermediklerini vurguluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.
Çanakkale ruhu yarışmayla yaşatılacak: MEB duyuruyu sosyal medyadan yaptı...Detaylar Kayseri Haber'de
Kayseri’de aynı bütçeyle birçok seçenek var ama doğru aracı bulmak zor. Biz de fiyat aralıklarına göre en çok tercih edilen ve memnuniyet sağlayan modelleri derledik. Detaylar Haberimizde
2025-2026 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde binlerce öğrencinin tercih ettiği Melikgazi Belediyesi'nin Akıl Küpü Kütüphaneleri; ders çalışarak ve kitap okuyarak vakitlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerle dolup taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’nin En Soğuk İlçeleri belli oldu. Aralarında Kayseri'den de bir ilçe var...Detaylar Kayseri Haber'de
Soğuk havanın etkisini artırdığı Kayseri’de bir site sakinleri isyan etti. Detaylar Haberimizde...