AFAD'TAN MELİKGAZİ PERSONELİNE AFET EĞİTİMİ

AFAD

Personele depremin zarar verici etkilerinden korunma yolları, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler, yangınlara ilk müdahale konusunda bilgiler verildi

Melikgazi Belediyesi personeli toplumdaki afet bilincini artırmaya yönelik çalışmalar yürüten İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) uzmanlarınca gerçekleştirilen afet eğitimine katıldı.

Konuyla alakalı açıklama yapan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu; "Belediyemizde AFAD tarafından gerçekleştirilen ve toplumda afet kültürü oluşturmayı amaçlayan afet farkındalık eğitimi düzenledik. Gruplar halinde 4 gün süren eğitim programında bölgede gerçekleşebilecek muhtemel afetler öncesinde alınabilecek tedbirler, afet esnasında ve sonrasında dikkat edilmesi gereken temel hususlar personele hatırlatıldı. Katılan personele depremin zarar verici etkilerinden korunma yolları, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler, yangınlara ilk müdahale konusunda bilgiler verildi. Deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenleri dinleyen personel, ev ve işyerlerinde alınması gereken önlemler hakkında bilgilendi. Maalesef doğal afetlerin önüne geçmemiz mümkün olmuyor. Ancak aldığımız önlemler ne kadar iyi olursa ortaya çıkacak zararı o kadar azaltma şansına sahibiz. Amacımız özellikle depremler konusunda toplumsal bilinci geliştirmek ve başta personelimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimizi hayat kurtaracak bilgiyle donatmaktır." dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı