Tarih: 01.09.2025 12:12

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Terbiyeli Şehriye Çorbası İçin Malzemeler

Terbiyesi için;

Üzerine;

Terbiyeli Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Tencerede şehriyeyi kavuralım.
  2. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Rendelenmiş sarımsağı ve baharatları da atıp biraz daha kavurduktan sonra sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım.
  4. Terbiyesi için verilen malzemeleri çırpalım.
  5. Çorbanın suyundan bir iki kepçe alıp terbiyeyi ılıştırdıktan sonra çorbaya ekleyelim ve karıştıralım.
  6. En son üzerine tereyağı ve nane yakıp dökelim.

Beşamel Soslu Tavuklu Çanak Patates İçin Malzemeler

Tavuk harcı için;

Sosu için;

Beşamel sosu için;

Üzeri için;

Patatesleri kızartmak için;

Beşamel Soslu Tavuklu Çanak Patates Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklu çanak patates için öncelikle beşamel sosu hazırlayalım. Bunun için küçük bir sos tenceresine tereyağını alarak eritelim.
  2. Üzerine unu ekleyerek, kokusu çıkana kadar kavuralım. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açmamaya dikkat etmelisiniz.
  3. Unumuz yeterince kavrulduktan sonra bir taraftan çırpıcı ile çırpalım ve sütü ekleyelim.
  4. Sosumuz kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  5. Kıvam alan sosumuza tuz ve karabiber ekleyerek karıştıralım ve 1-2 dakika daha pişirerek ocaktan alalım.
  6. Patateslerin kabuklarını soyalım ve parizyen bir kaşıkla ortalarını oyalım. Bu işlemi tatlı kaşığı ile de yapabilirsiniz. Bu aşamada patatesten kalanları sebze çorbası ya da patates çorbasında değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda patateslerimizi oyduktan sonra, kararmamaları için soğuk suyun içerisinde bekletebilirsiniz.
  7. Hazır olan patateslerimizi bol kızgın yağda, maşa ya da çatal yardımı ile çevirerek kızartalım.
  8. Patateslerimiz kızardığında yağın içerisinden dikkatli bir şekilde çıkartalım.
  9. Tavuklu harcı için küp küp doğradığımız tavukları, içerisine sıvı yağ aldığımız tavada, suyunu salıp çekene kadar, ara ara karıştırarak pişirelim.
  10. Üzerine yemeklik doğradığımız soğan, küçük küçük doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberi ilave edelim.
  11. Sebzeler ile beraber tavuk etlerini 5 dakika pişirelim.
  12. Sebzeler yumuşadığında harcın içerisine domates salçası, tuz, kekik, karabiber ve toz biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  13. Son olarak suyu ekleyip 1-2 dakika daha pişirelim ve harcı ocaktan alalım.
  14. Yemeğimizin sosu için sıcak suyun içerisine domates salçası ve tuzu alarak karıştıralım.
  15. Uygun bir fırın kabına kızarttığımız patatesleri dizelim. İçlerini hazırladığımız harçla dolduralım.
  16. Üzerlerine beşamel sosunu da yerleştirip bolca kaşar peyniri serpiştirelim.
  17. Salçalı sosunu da fırın kabına aktardıktan sonra önceden ısıttığımız 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 30 dakika pişirelim.
  18. Sürenin sonunda peynirleri eriyip pişen patates çanaklarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Fıstıklı Burma Kadayıf İçin Malzemeler

İç dolgusu için;

Şerbeti için;

Üzeri için;

Fıstıklı Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Bunun için tencereye su ve şekeri alıp karıştıralım, kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynadıktan 10 dakika sonra limon suyu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
  3. Tatlımızın iç dolgusu için ufalanmış kadayıfı, Antep fıstığını uygun bir kasede güzelce karıştıralım.
  4. Sade yağdan 4 kaşık kadarını çelik tavamıza alalım. Bastırarak tabanına yayalım ve kenara alalım.
  5. Taze kadayıflarımızı tezgaha alalım. Üzerlerine iç dolgusundan yerleştirelim ve burarak sıkıca saralım. Burduğumuz kadayıfları yağladığımız tavaya dizelim.
  6. Tüm kadayıfları bu şekilde yağlayıp tavaya dizdikten sonra üzerine, kalan sade yağı eriterek bolca gezdirelim.
  7. Burma kadayıflarımızın her yerinin eşit bir şekilde kızarması için, kısık ateşte çevirerek dikkatli bir şekilde pişirelim.
  8. Kadayıflarımız yavaş yavaş pişerken aralarını açarak yanlarının da kızarmalarını sağlayalım.
  9. Kadayıfların alt kısmı yeterince kızardıktan sonra tavadaki yağı ayrı bir kaba alalım.
  10. Tatlıyı düz bir kapak yardımı ile ters çevirip tekrar tavaya alalım.
  11. Ayırdığımız yağı yine tatlının üzerine gezdirerek her tarafını aynı şekilde kısık ateşte çevirerek kızartalım.
  12. Her iki tarafı da güzelce kızaran tatlının fazla yağını alalım. Üzerine ılıyan şerbetimizi gezdirelim.
  13. Birkaç saat şerbetini çekip soğuması için tatlımızı dinlenmeye bırakalım.
  14. Yeterince soğuyup dinlenen burma kadayıf tatlımızı dilimleyelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —