Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Anahtar Kelimeler: #Yemek Tarifi #Tatlı Tarifi
Bugün ne pişirsem?
Güncel 1.09.2025 12:12:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Terbiyeli Şehriye Çorbası İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1’er çay kaşığı karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber
  • 8 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

Terbiyeli Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Tencerede şehriyeyi kavuralım.
  2. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Rendelenmiş sarımsağı ve baharatları da atıp biraz daha kavurduktan sonra sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım.
  4. Terbiyesi için verilen malzemeleri çırpalım.
  5. Çorbanın suyundan bir iki kepçe alıp terbiyeyi ılıştırdıktan sonra çorbaya ekleyelim ve karıştıralım.
  6. En son üzerine tereyağı ve nane yakıp dökelim.

Beşamel Soslu Tavuklu Çanak Patates İçin Malzemeler

  • 6 adet patates

Tavuk harcı için;

  • 400 gr tavuk
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük boy soğan
  • Yarım kırmızı biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml)

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 150 gr kaşar peyniri

Patatesleri kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Beşamel Soslu Tavuklu Çanak Patates Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklu çanak patates için öncelikle beşamel sosu hazırlayalım. Bunun için küçük bir sos tenceresine tereyağını alarak eritelim.
  2. Üzerine unu ekleyerek, kokusu çıkana kadar kavuralım. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açmamaya dikkat etmelisiniz.
  3. Unumuz yeterince kavrulduktan sonra bir taraftan çırpıcı ile çırpalım ve sütü ekleyelim.
  4. Sosumuz kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  5. Kıvam alan sosumuza tuz ve karabiber ekleyerek karıştıralım ve 1-2 dakika daha pişirerek ocaktan alalım.
  6. Patateslerin kabuklarını soyalım ve parizyen bir kaşıkla ortalarını oyalım. Bu işlemi tatlı kaşığı ile de yapabilirsiniz. Bu aşamada patatesten kalanları sebze çorbası ya da patates çorbasında değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda patateslerimizi oyduktan sonra, kararmamaları için soğuk suyun içerisinde bekletebilirsiniz.
  7. Hazır olan patateslerimizi bol kızgın yağda, maşa ya da çatal yardımı ile çevirerek kızartalım.
  8. Patateslerimiz kızardığında yağın içerisinden dikkatli bir şekilde çıkartalım.
  9. Tavuklu harcı için küp küp doğradığımız tavukları, içerisine sıvı yağ aldığımız tavada, suyunu salıp çekene kadar, ara ara karıştırarak pişirelim.
  10. Üzerine yemeklik doğradığımız soğan, küçük küçük doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberi ilave edelim.
  11. Sebzeler ile beraber tavuk etlerini 5 dakika pişirelim.
  12. Sebzeler yumuşadığında harcın içerisine domates salçası, tuz, kekik, karabiber ve toz biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  13. Son olarak suyu ekleyip 1-2 dakika daha pişirelim ve harcı ocaktan alalım.
  14. Yemeğimizin sosu için sıcak suyun içerisine domates salçası ve tuzu alarak karıştıralım.
  15. Uygun bir fırın kabına kızarttığımız patatesleri dizelim. İçlerini hazırladığımız harçla dolduralım.
  16. Üzerlerine beşamel sosunu da yerleştirip bolca kaşar peyniri serpiştirelim.
  17. Salçalı sosunu da fırın kabına aktardıktan sonra önceden ısıttığımız 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 30 dakika pişirelim.
  18. Sürenin sonunda peynirleri eriyip pişen patates çanaklarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Fıstıklı Burma Kadayıf İçin Malzemeler

  • 250 gr sade yağ
  • 400 gr taze kadayıf

İç dolgusu için;

  • 1 su bardağı kuru kadayıf
  • 1,5 su bardağı Antep fıstığı

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • Çeyrek limon suyu

Üzeri için;

  • Toz Antep fıstığı

Fıstıklı Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Bunun için tencereye su ve şekeri alıp karıştıralım, kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynadıktan 10 dakika sonra limon suyu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
  3. Tatlımızın iç dolgusu için ufalanmış kadayıfı, Antep fıstığını uygun bir kasede güzelce karıştıralım.
  4. Sade yağdan 4 kaşık kadarını çelik tavamıza alalım. Bastırarak tabanına yayalım ve kenara alalım.
  5. Taze kadayıflarımızı tezgaha alalım. Üzerlerine iç dolgusundan yerleştirelim ve burarak sıkıca saralım. Burduğumuz kadayıfları yağladığımız tavaya dizelim.
  6. Tüm kadayıfları bu şekilde yağlayıp tavaya dizdikten sonra üzerine, kalan sade yağı eriterek bolca gezdirelim.
  7. Burma kadayıflarımızın her yerinin eşit bir şekilde kızarması için, kısık ateşte çevirerek dikkatli bir şekilde pişirelim.
  8. Kadayıflarımız yavaş yavaş pişerken aralarını açarak yanlarının da kızarmalarını sağlayalım.
  9. Kadayıfların alt kısmı yeterince kızardıktan sonra tavadaki yağı ayrı bir kaba alalım.
  10. Tatlıyı düz bir kapak yardımı ile ters çevirip tekrar tavaya alalım.
  11. Ayırdığımız yağı yine tatlının üzerine gezdirerek her tarafını aynı şekilde kısık ateşte çevirerek kızartalım.
  12. Her iki tarafı da güzelce kızaran tatlının fazla yağını alalım. Üzerine ılıyan şerbetimizi gezdirelim.
  13. Birkaç saat şerbetini çekip soğuması için tatlımızı dinlenmeye bırakalım.
  14. Yeterince soğuyup dinlenen burma kadayıf tatlımızı dilimleyelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Uyuşturucu ticaretine 12 yıl 6 ay hapis cezası

Kayseri’de uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla hakim karşısına çıkan sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Eski kocası tarafından öldürüldü, Kayseri’de uğurlandı...

Gaziantep'te boşandığı eski eşi tarafından öldürülen Şerife Gelmeli'nin cenazesi memleketi Kayseri'de toprağa verildi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Büyükkılıç, ‘Seyyid-İ Sırdan’ Anma Programı’na katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Valiliği ve Birlik Vakfı iş birliğinde Seyyid Burhaneddin’in 781. vefat yıl dönümü dolayısıyla ‘Seyyid-i Sırdan’ temasıyla Anma Programı düzenlendi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri nöbetçi eczaneler (4 Aralık)

Kayseri'de bugünkü nöbetçi eczaneleri sizler için derledik. 4 Aralık 2025 Perşembe nöbetçi eczaneler listesine haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte Kayseri'deki nöbetçi eczaneler, Kayseri Haber Gazetesi'nin haberlerinde...

Büyükkılıç, Sahabiye'de anahtarları teslim etti

Büyükkılıç, Hulusi Akar ve Vali Çiçek ile birlikte Sahabiye Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk etabın son bloğu D Blok’ta 153 bağımsız bölümün anahtar teslimini yaptı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Aracın LPG tankı patladı: 3 yaralı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bir otogaz dönüşüm servisindeki araçta bulunan LPG tankı patladı. Olayda 3 kişi yaralandı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Eyüpspor–Kayserispor maçını yönetecek hakem açıklandı!

Eyüpspor ile Kayserispor arasında oynanacak Süper Lig maçını hakem Yasin Kol yönetecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Talas'ta Yunus Büyükkuşoğlu Özel Eğitim Okulu hizmete açıldı

Talas'ta belediye ve hayırsever Yunus Büyükkuşoğlu ailesi tarafından özel gereksinimli çocuklar için yaptırılan okulun açılışı törenle gerçekleştirildi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kocasinan’da kentsel dönüşüm hayatları değiştiriyor

Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Uğurevler Mahallesi’ndeki saha incelemeleri sırasında duygusal anlar yaşadı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Talas’ta kültür ve sanata yeni dokunuşlar

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas’ın kültür ve sanat alanındaki çalışmalarının merkezi haline gelen Osmanlı Kültür Sokağında incelemelerde bulundu. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Palancıoğlu, Fatma Haskahveci Kur’an Kursu’nu inceledi

Farklı birçok alandaki projeyi ilçeye kazandıran Melikgazi Belediyesi, Kocatepe Mahallesi'nde hayata geçireceği Fatma Haskahveci Kur’an Kursu ile vatandaşların bir ihtiyacını daha giderecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Sağlıkta hız çağı: Yerli mobil röntgen anlık rapor çıkarıyor!

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen mobil dijital röntgen cihazı, yüksek çözünürlüklü dijital görüntüleme ve saniyeler içinde raporlama imkanı sağlıyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Barajlar alarm veriyor: Ankara’da su kontrollü akacak!

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, "Su tüketiminde tasarruf olmayınca, kuraklık da devam ettiği için suyu çok hesaplı ve dengeli şekilde vermemiz gerekiyor." dedi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Yozgat'ta yeni şampiyon güreşçiler yetişiyor

Celal Atik, Nasuh Akar, Necmi Gençalp, İlhan Çıtak ve Rıza Kayaalp gibi olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçiler çıkan Yozgat'taki Güreş Eğitim Merkezi'nde yeni şampiyon adayları yetişiyor. Detaylar Kayseri haber'de...

Pitbull cinsi köpeğin yaraladığı minik Efe günler sonra ailesiyle görüştü

Ankara'da pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan çocukların babası Adem Öztürk, hastanede tedavisi devam eden oğlunu ilk kez ziyaret ettiklerini, uzun zaman sonra yüzlerinin güldüğünü söyledi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Mülkiyenin kuruluşunun 166'ıncı yılı Eskişehir'de kutlandı

Eskişehir'de, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin (Mülkiye) kuruluşunun 166. yılı, Mülkiyeliler Birliği Eskişehir Şubesince Vilayet Meydanı'nda törenle kutlandı. Detaylar Kayseri Haber'de...