Yılan kurtarma timi görev başında

Yılan kurtarma timi görev başında

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde 5 yıl önce kurulan yılan kurtarma timi, yaz aylarının gelmesiyle ortaya çıkan yılanları vatandaşlara zarar vermeden kurtarıyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde 5 yıl önce kurulan yılan kurtarma timi, yaz aylarının gelmesiyle göreve başladı. Vatandaşlardan gelen ihbarı alan ekipler, bölgeye giderek görülen yılanları zarar vermeden kurtarıyor. Yaralı olan yılanları tedavisinin ardından doğaya salan ekipler, vatandaşların da takdirini topluyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Yılan Kurtarma Timi Ekip Amiri Yasin Çetinkaya yürütülen çalışmalara dair şu bilgileri paylaştı  “Şehrimizde son 4-5 yıldır yılan vakaları ciddi şekilde arttığı için böyle bir tim kurduk. Ekibimiz ile birlikte yılanlara hiç zarar vermeye çalışıp yakalayarak kendi yaşam alanlarına bırakıyoruz. Bize bir ihbar geldiği zaman vatandaşımızla irtibata geçerek panik yapmaması gerektiğini belirterek, kapıları örtmesi gibi yılanın bulunduğu konumdan gitmemesini engelleyecek işler yapmalarını ve müdahale etmemeleri gerektiğini söylüyoruz. Yılanların ölümcül sonuç doğurma imkanı var. Bölgemizde yılanların yüzde 99’u zehirsiz ama yüzde 1 ihtimal de olsa vatandaşlarımız kendilerini riske atmamaları gerekir. Bizim hazırda bir ekibimiz var. Bizler gerekli aletler ile müdahale edip hayvanı kurtarıyoruz” 

 


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor