Yaya öncelikli yol kullanımı artacak

Yaya öncelikli yol kullanımı artacak

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubece  yürütülen ve yaya öncelikli yol kullanımının artırılmasını hedefleyen ‘Yaya Öncelikli Yol Kullanımının AB Standartlarıyla Uyumlaştırılması Projesi’ kamuoyuna tanıtıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube tarafından yürütülen ‘Yaya Öncelikli Yol Kullanımının AB Standartlarıyla Uyumlaştırılması Projesi’ kamuoyuna tanıtıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda konuşan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Oğuz Yasan projenin hedefleri ve detayları konusunda bilgiler vererek şunları kaydetti  “İnsanların sevdikleri, yakınları, gelecekleri ve idealleri 1 saniyelik hata yüzünden biranda yok olabiliyor. Trafik konusu bu yüzden önemlidir. Biz bunu uygulayabiliyoruz ama istediğimiz seviyede değil. Yıllara göre baktığımız zaman her geçen yıl bir önceki yıldan daha iyiye doğru gidişatımız var. Gerek kaza sayılarında gerek ölüm oranlarında iyiye gidişatımız var. Bizim bunu istediğimiz seviyelere ulaştırmamız lazım. Yapılan istatistiklere göre kazaların önlenmesi konusunda denetimin belli bir noktaya göre etkisi var. Denetimle bir noktaya kadar gidebiliyoruz. İnsanlar polise yakalanmaktan ve kanuna göre yazılan cezadan çekindikleri için yakalanma duygusuyla kurallara uyabiliyorlar ama nereye kadar. Biz her aracın başına bir trafik polisi veremeyiz ki. Bu nasıl etkin kılmamız gerekiyor. Biz yayalara neden yol vermiyoruz. Bizim toplumumuz çok cefakar ve bir şey kanıksadığı zaman da onu uygulayabilen bir toplum. Bunun gerekli olduğunu bizim topluma hissettirmemiz lazım”

Proje kapsamında ilimizde görev yapan 5 polis memuru  Portekiz Bragamob Akademi Yetişkin Eğitimi Kurs Merkezi’nde eğitim alarak uygulamanın yaygınlaşıp hedeflerine ulaşması için çalışacak .


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor