YAHYALILI ÖĞRENCİLERE GÜVENLİ İNTERNET

YAHYALILI ÖĞRENCİLERE GÜVENLİ İNTERNET

Milli Eğitim Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu  ve Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneği  iş birliği faaliyete geçirilen Güvenli İnternet Tırı, Yahyalılı minik ve genç yüreklerle  buluştu.

İlk gün ilçe meydanında, ikinci gün ise Yahyalı Şehit Mustafa Aydın Yatılı Bölge Ortaokulu’nda öğrencilere eğitim veren Güvenli İnternet Tırı’nda çağımızın teknolojileri ve onların verimli kullanımı noktasında öğrencilere bilgiler verildi. Sanal gerçeklik standında yoğun ilgi gösteren öğrenciler, robotik teknolojilerin programlanması ve yönetilmesi konusunda da eğitmenlerin verdiği bilgileri büyük ilgiyle dinledi.                                    

Güvenli İnternet Tırı’ nı ziyaret ederek öğrencilerle birlikte güvenli internet kullanımı hakkında bilgiler alan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk yaptığı açıklamada İnternete bağlı ol ama bağımlı olma’ sloganı çok önemli bir noktaya parmak bastığını vurgulayarak şunları kaydetti. “Milli Eğitim Bakanlığı’na, Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu’na (BTK) ve Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneği’ne yürekten teşekkür ediyorum. Dün ilçe meydanımızda, bugün ise Şehit Mustafa Aydın Yatılı Bölge Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya gelen Güvenli İnternet Tırı, öğrencilerimize internetin zararlı ve faydalı yönlerini anlattılar. Ben aracımızda görev alan eğitmenlere yürekten teşekkür ediyorum. ‘İnternete bağlı ol ama bağımlı olma’ sloganı gerçekten çok önemli bir noktaya parmak basmış. Öğrencilerimiz teknolojiyi zararsız bir şekilde kullanmaları için bu aracı dizayn eden kurumumuza yürekten teşekkür ediyorum. Teknoloji çok önemli. Bunu faydalı kullanmak en önemli amacımız. İlçedeki öğrencilerimiz için güzel bir hizmet. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle bu güzelliğin ilçemize gelmesinde emeği geçen hemşehrimiz Ahmet Tutar’a şükranlarımı sunuyorum.”                          

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı