Varol: “Periyodik bakım ve kontroller karıştırılmamalı”

Varol: “Periyodik bakım ve kontroller karıştırılmamalı”

Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, asansör bakımları ile ilgili verdiği bilgilerde bakım ve kontrollerin birbirinden farklı olduğuna dikkat çekerek, “Paraşüt sistemlerinin her ay düzenli bakımının yapılması gerekiyor” ifadesini kullandı.

Asansörlerin bakımlarına göre etiketlendiğini hatırlatan Makine Mühendisleri Odası  Şube Başkanı Süleyman Varol, asansörlerin yıllık periyodik bakım ve kontrolleri birbirinden farklı olduğunun da altını çizerek şöyle konuştu “ Asansörlerin periyodik bakımlarının yetkili asansör firmaları tarafından her ay düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Burada asansör yönetmeliğini belirlediği bazı durumlar var. Bu yönetmelikler çerçevesinde asansörlerin aylık bakımları yapılmalı. Bunun haricinde de asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri her yıl A tipi muayene kuruluşunca yapılmalıdır. Burada çeşitli etiketlerle asansör etiketlendirilir. Örneğin kırmızı bir etiket güvensiz bir asansörü gösterir. Sarı etiket kusurlu olduğunu gösterir. Mavi etiket hafif kusurlu şekilde ve kullanılabilir anlamı taşır ve yeşil etiket de tamamen uygun bir asansör olduğunu gösterir”

Şube Başkanı Varol, her ay mutlaka güvenlik tertibatlarının kontrolünün yapılması gerektiğini de vurgulayarak şunları kaydetti   “Asansörlerin özellikle güvenlik tertibatlarının mutlaka her ay kontrolünün yapılması gerekmektedir. Paraşüt sistemi dediğimiz asansörlerin herhangi bir sıkıntıda düşmesini engelleyecek güvenlik durumları vardır ve bunların mutlaka her ay kontrolleri yapılmalı. Ayrıca mekanik aksamdan dolayı da yağlanma, temizlenme gibi mekanik kontrollerinin de yapılması gerekmekte. Asansörlerin bakımlarının da mutlaka yetkili firmalar tarafından yapılması gerekmektedir. Burada da yetkisinde TSE’nin hizmet yeterlilik belgesine tabi olan yetkili servis ile bakım sözleşmesinin imzalanması gerekiyor.”


Haber Kaynak : İHA

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı