Vali ve Başkan somon balığı avladı

Vali ve Başkan somon balığı avladı

Vali Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile birlikte Yamula Barajı’nda balıkçı çizmelerini ve yeleklerini giyerek, tekne ile somon balığı hasadına katıldı. Büyükkılıç, denizi olmayan Kayseri’nin Yamula Barajı’nda 10 milyon dolarlık balık ihracatı yapıldığını duyurdu.

Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından belediye bütçesinden tek kuruş çıkmadan inşa edilen, hidroelektrik santralinden  100 megavat elektrik üretiminin yanı sıra bölgedeki güneş enerji santrallerinin de bulunduğu, 55 kilometre sulama alanına sahip Yamula Barajı’nda somon balık hasadı yapıldı. Hasada Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ile işletme yetkilileri katıldı.

Başkan Büyükkılıç, Vali Çiçek ile birlikte balıkçı çizmelerini ve yeleklerini giyerek, tekne ile somon balığı hasadı yaptı.  Başkan Büyükkılıç yaptığı değerlendirmede 10 milyon dolarlık bir gelir olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti   “Kayseri’miz denizi olmayan bir şehir olarak bilinir ama gizli hazinelerin üzerinde oturduğunu da görmekten hepimiz onur duymaktayız. İşletmeci dostlarımıza başarılar diliyor, tebrik ediyorum. Yumurta ve yavru balık, alabalık ve somon konusunda yüzde 37, 40 gibi rakamlar konuşuluyor. Bize verilen bilgi doğrultusunda Türkiye’de birinci diye biliyoruz. Bu durum bizleri sevindiriyor. İhraç edilen ürünlerin tamamı yurt dışına gidiyor, o da ayrıca bizi keyiflendiriyor.  Totalde buradaki firmamızdan 10 milyon dolar gibi bir gelir oluyorsa, diğerlerini de topladığımızda 30 milyon dolarlık bir hacmimiz söz konusu. Bunu daha geliştirecek çalışmalara Sayın Valimizle işbirliği halinde imza atmamız lazım, katkı sağlamamız, üreteni sırtımızda taşımamız lazım, işletme ve işleme kültürünü de şehrimize getirmek suretiyle daha da geliştirerek bu şehre katma değer sağlamamız lazım. Emeği geçen dostlara, bizi yüreklendiren bu canlarımıza teşekkür ediyorum”                                                                             

Vali Gökmen Çiçek’de  Kayseri’nin her geçen gün kendisini biraz daha şaşırttığını ve kentin muhteşem bir şehir olduğunu ifade ederek, Türkiye’de yavru alabalık konusunda Kayseri’nin, Türkiye birincisi olduğunu, yurt içi ve yurt dışına Kayseri’den balık gönderildiğini  kaydetti.           


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek