VALİ GÜNAYDIN, UYUŞTURUCU REHABİLİTASYON MERKEZİ´Nİ İNCELDİ

VALİ GÜNAYDIN, UYUŞTURUCU REHABİLİTASYON MERKEZİ´Nİ İNCELDİ

Vali Günaydın, uyuşturucu konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine dikkat çekerek vatandaşları göreve çağırdı.

Uyuşturucu tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak düşünülen binada incelemelerde bulunmak üzere Bünyan İlçesi´ne giden Vali Şehmus Günaydın yaptığı değerlendirmede uyuşturucu ile mücadelede herkese görev düştüğünü ve herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayarak ?Bizim çocuklarımız bunlar. Toplumda bunları ötekileştirdiğimiz zaman topluma maliyetleri çok ağır olur. Bu çocukları da topuma kazandırmak zorundayız? ifadesini kullandı.

Vali Şehmus Günaydın, Bünyan İlçesi´nde oluşturulması planlanan uyuşturucu tedavi ve rehabilitasyon merkezi için düşünülen binada incelemelerde bulundu... Vali Günaydın´a Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sibel Livdumlu´da eşlik ederken Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun´da ev sahipliği yaptı.

Vali Günaydın yaptığı değerlendirmede uyuşturucu ile mücadelede herkese görev düştüğünün altını çizerek şunları kaydetti:

?Bugün burada ilimizde yapmayı planladığımız uyuşturucu tedavi ve rehabilitasyon merkezinin yerini görmek için geldik. Biliyorsunuz uyuşturucu ülkemiz için tehlike olmaktan çıkmış,- tehdit boyutuna gelmiştir. Bizler uyuşturucu ile mücadeleyi her aşamada artık çok iyi yapmak zorundayız. Bizim öncelikli amacımız çocuklarımız bu işe bulaşmadan tedbir alalımdır. Bu konuda gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü, gerek Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, Sağlık Müdürümüz, Emniyetimiz, Jandarmamız ve ilgili kurumlarımız bu konuda ağırlığı önleyici yani bu işe bu işe başlamadan uzak tutmanın çalışmasını yapıyoruz. Bizim için en kolayı olan budur. Biz kayserimizde bu işle ilgili bütün birimler, bütün kişilere bu eğitimi veriyoruz. Bunu vermeye de devam edeceğiz. Bu özellikle vurguluyorum. Verdiğimiz eğitimlerin ana amacı bunun zararlarını anlatmak ve ailelere de uyuşturucuya başlayan çocuklarının hal ve hareketleri konusunda da eğitimler veriyoruz. Bizim çocuklarımız bunlar. Toplumda bunları ötekileştirdiğimiz zaman topluma maliyetleri daha ağır olur. Bu çocukları da topuma kazandırmak zorundayız. Bunun ilk örneğini Isparta´da yapmıştık. Arkadaşlarımızı Isparta´ya gönderdik, onları Kayseri´ye davet ettik. Yaklaşık 2 aydır bu işin alt yapısını oluşturmaya çalıştık?

Uyuşturucu ile etkin şekilde mücadele etmek için hayata geçirilecek olan projenin benzerini daha önceki görev yeri olan Isparta´da yaptıklarında yaşadığı bir olayı medya mensupları ile paylaşan Vali Günaydın, ?Isparta´da görevli iken yanıma gelen evli bir çift vardı. Biri 24, diğeri 25 yaşında ve kızımızda hamileydi. Bana bizi kurtarın dedi. Biz bu çocukları kurtarmak zorundayız. Bu hepimizin çok önemli görevidir. Önce önleyici tedbirlerle sorma da bu işe bulaşmış gençlerimizi bu bataklıktan almak zorundayız. Bizim öncelikli amacımız budur. Bazı tedavi merkezlerinde ya da AMATEM´de tedavilerdeki sonuç alma oranı oldukça düşük. Biz bu yöntemle çocuklarımız tedavi edeceğiz. Bu alanlarda biz çocuklarımıza bin metrekarelik bir atölye düşünüyoruz. Biz burada vereceğimiz eğitimlerle çocuklarımızı bir değil, en az 2 meslek sahibi yapacağız. Bu çocuklarımızı burada tedavi gördükten sonra bu çocuklarımıza iş garantisi vermek zorundayız. Zaman zaman gençlerimiz tedavilerinden sonra gönderdiğimiz bazı iş sahipleri işime yaramazsın diyor. Bunun da önüne geçmek için önceden fabrikalarla oturup konuşacak arkadaşlarımız. Bu binayla ilgili de arkadaşlardan bilgileri almaya devam edeceğiz. Bu işi hep beraber başaracağız? ifadesini kullandı.

Sözlerinin sonunda merkezin kapasitesinin 60´a çıkarılması için çalışmalar yapacaklarını belirten Vali Günaydın, uyuşturucu konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine dikkat çekerek vatandaşları göreve çağırdı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi