VALİ DÜZGÜN VE EŞİ GÜL DÜZGÜN´DEN

VALİ DÜZGÜN VE EŞİ GÜL DÜZGÜN´DEN

ŞEHİT ANNELERİ VE EŞLERİ ONURUNA ?ANNELER GÜNÜ? YEMEĞİ

Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün tarafından "Anneler Günü" dolayısıyla şehit anneleri ve eşleri onuruna yemek verildi.
Vali Düzgün ve Eşi Gül Düzgün, özel bir restorantta bir araya geldikleri Kayseri´de ikamet eden 28 şehit annesi ve eşinin Anneler Günü´nü kutladı. Eşi Gül Düzgün ile birlikte masaları dolaşarak şehit annesi ve eşleri ile yakından ilgilenen Vali Düzgün, şehit çocukları ile de özel ilgilenerek çeşitli hediyeler verdi.
Programa Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün´ün yanı sıra, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş´ın eşi Kevser Elitaş, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın ve eşi Nermin Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve eşi İkbal Çelik, Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Cemal Akyıldız, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ile il müdürleri eşleri ile birlikte katıldı.
Vali Düzgün, yaptığı konuşmada, Anneler Günü´nde en değerli varlıklarını kaybeden şehit eşleri ve anneleriyle beraber olmak amacıyla son 3 yılda en değerli varlıklarını feda etmiş şehit aileleri ile bir arada bulunmanın onurunu yaşadığını söyledi.
Annelerin tarif edilemeyecek kadar mukaddes varlık olduklarını dile getiren Vali Düzgün, Peygamberimizin ?Cennet annelerin ayağının altındadır? hadis-i şerifini hatırlatarak, şöyle konuştu:
?Yani cenneti kazanmak annenin rızasını kazanmakla, onun gönlünü hoş tutmakla birlikte olur. Yine Cenabı Hakk ayetinde diyor ki ? Rabbinize ibadet edin ve anne babanıza iyi davranın´. Yani anne ve baba hakkı o kadar önemli bir hak. Onun için hayattayken annelerimizin kıymetini bilmeli, onların varlıklarıyla iftihar etmeli, onlar yaşarken ziyaret ederek onların rızasını tutmaya çalışmalıyız.?
Annelerin pek çok uğraşları arasında en çok vakit ayırdıkları şeylerden birisinin de çocukları olduğunu ifade eden Vali Düzgün, onun içinde çocukların annelerinin kıymetini bilmesi, onları razı etmesinin çok önemli olduğunu belirtti. Şehit yakınları, şehit anneleri ve eşlerinin baş tacı olduğunu kaydeden Vali Düzgün, ?Artık şehitlerimizin evlatları bizim evlatlarımız, onların aileleri bizin ailemiz, onların anneleri babaları bizim anne ve babamız. Onların her ne ihtiyaçları olursa onlarla ilgilenmekte de hepimizin görevidir.? dedi.
Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise her zaman şehit ailelerinin yanında olacaklarını ifade ederek, böyle bir organizasyonda şehit aileleri ile kendilerini buluşturduğu için Vali Düzgün´e teşekkür etti.
Şehitlerimiz için Kur´an-ı Kerim´in okunduğu, İl Müftüsü Şahin Güven´in dua ettirdiği programda Kayseri Valiliği tarafından 2013-2016 yıllarında şehadet şerbetini içen şehitlerimiz için hazırlanan albüm şehit ailelerine verildi. Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün ile Ekonomi Bakanımız Sn Mustafa Elitaş´ın eşi Kevser Elitaş ve hayırsever işadamı Abdullah Keskinkılıç tarafından hazırlatılan hediye paketleri de şehit aileleri ve çocuklarına verildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı