Uzmanı Dr. Toker: "Her an vaka sayısının artabileceğini unutmayalım”

Uzmanı Dr. Toker:

Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker ilimizde  vaka sayılarının çok iyi durumda olduğunun altını çizip,  'pandemi bitmedi' uyarısında bulunarak  "Her an vaka sayısının artabileceğini de aklımızda tutmamız gerek” ifadesini kullandı.

Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker Dünya Sağlık Örgütü'nün pandeminin bittiğiyle ilgili olarak bir açıklaması olmadığını hatırlattı. Kayseri'de vaka sayılarının çok iyi olduğunu, yatarak takip edilen hasta sayısının ise yok denilecek kadar az olduğuna dikkat çeken  Uzmanı Dr. Toker, "Vaka sayılarımız çok iyi durumda. Hatta şu an için yatarak takip olan vaka sayımız neredeyse yok denecek kadar az. Ancak bu Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi bitti' denmediğini, dünya genelinde başka ülkelerde bunun devam ettiğini hatırlatmak istiyorum. Her an vaka sayısının artabileceğini de aklımızda tutmamız gerekiyor. O yüzden özellikle yaz sonuna kadar açık havaların da etkisiyle güzel ve temiz havada bulunmak bizleri koruyacaktır. Düğün, cenaze, toplumsal ve ev ziyaretlerimizde yine semptomu olan kişilerin özellikle yaşlılara karşı daha dikkatli olmasını öneriyorum. Bunun dışında kapalı alanları daha sık havalandırarak ve kalabalık yerlerde hava sirkülasyonunu daha iyi yaparsak bu noktada güvende olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Düğün sezonunun açılmasıyla oluşabilecek kalabalıklara da işaret eden Toker "Bu bizim toplumumuzun geleneğidir. Bu güzel geleneği en iyi şekilde devam ettirmek istiyoruz. Bu noktada da düğünde tabi ki birlikte olacağız ama tokalaşma, sarılıp öpüşme ve birbirimizle ten temasını minimum seviyede tutmaya çalışırsak sevdiklerimizi daha iyi koruyabiliriz" ifadesini kullandı.


Haber Kaynak : İHA

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı