Tobb’un konut seferberliğine Kayseri’den tam destek

Tobb’un konut seferberliğine Kayseri’den tam destek

İlimizdeki TOBB’a Bağlı Oda ve Borsalar Sanayi Odası ev sahipliğinde bir araya gelerek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 1 milyar TL destekle başlatılan Deprem Bölgesi’ne Kalıcı Konut Seferberliği ile ilgili istişarelerde bulunuldu.

Toplantıya Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Ticaret Borsası, Bünyan Ticaret Odası, Develi Ticaret Odası ve Yahyalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri ile Meclis Başkanlık Divanı üyeleri katıldı.                                             

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, depremin ilk gününden itibaren tüm Oda ve Borsaların seferber olarak ciddi manada destekler verdiklerini hatırlatıp;  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 1 milyar TL destekle kalıcı konut kampanyası başlatıldığını hatırlatarak şu bilgileri  paylaştı  “TOBB önderliğinde, 1 milyar TL destekle “El Verin Ev Yapalım” konut kampanyası başlattık. Bu kapsamda, depremzedeler için kalıcı konutlar inşa edeceğiz. Konutların ihalesinden yapımına kadar tüm aşamalar TOBB tarafından koordine dilecek. Hayırseverlerimiz kampanyaya istediği tutarda bağış yapabilecek. Ayrıca hayır severlerimizin zekatları da kabul edilecek. Kampanya kapsamında bağış tutarının tamamı vergi matrahından düşürülebilecek ve kampanya hesapları 1 Temmuz tarihine kadar açık olacak. Bizlerde Kayseri’deki TOBB’a bağlı odalar olarak bu kampanyaya tam destek veriyoruz. Tüm hemşehrilerimizi ve hayırseverlerimizi bir tuğla da olsa kampanyamıza katkı sunmaya davet ediyoruz. İnşallah yardımlaşma içerisinde depremzede vatandaşlarımızı yeni yuvalarına kavuşturup, bu bölgelerimizi bir an önce ayağa kaldıracağız”                    

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy’da  asrın felaketi olarak nitelendirilen bir felaket yaşandığının altını çizip  “Bu felakette Türk milleti birlik ve beraberliği ile yaraları sarmaya çalıştı” ifadesini kullanarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından başlatılan konut kampanyasına destek vermek gerektiğini vurguladı “Bölgede 850 bin konut ihtiyacı olduğundan bahsediliyor. Bu yükün altından kalkmak kolay değil. Allah’ın izni ile Türk milleti olarak dayanışma içerisinde bunun üstesinden geliriz. Bu süreçte bütün odalarımıza görev düşüyor. Hayırsever olan bu şehir inanıyorum ki bu konuda da elinden gelen alicenaplığı sergileyecektir. Allah nasip ederse deprem bölgesine bir Kayseri mahallesi, olmazsa bir sokak kurmak hepimizin hedefi olmalı. Oradaki vatandaşlarımız kalıcı konutlara kavuşturularak bir an önce ticaret hayatının başlaması lazım. Çıktığımız bu hayırlı yolda Allah yardımcımız olsun. Az çok demeden kampanyaya destek olarak Şehrimizin namını yürütmemiz lazım” 

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Başlamış ise  bu süreçte Kayseri olarak güzel bir dayanışma örneği sergilediklerini ifade ederek şöyle konuştu “Kayseri olarak ilk günden beri göstermiş olduğumuz dayanışma örneğini bu kampanyada da devam ettirerek elimizden gelen katkıyı sunacağız. Rabbim çıktığımız bu hayırlı yolda hepimizin yardımcısı olsun. Az çok demeden, kampanyanın bitimine kadar hepimiz elimizi taşın altına koyacağız”                                                               

İstişare toplantısında Bünyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naim Yavuz, Develi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Maşlak ve  Yahyalı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koyuncu’da söz alarak kampanyaya destek verilmesi gerektiğini vurguladılar.              


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”