TEMA VAKFI ONURSAL BAŞKANI HAYRETTİN KARACA, ADININ VERİLDİĞİ PARKTA ANILDI

TEMA VAKFI ONURSAL BAŞKANI HAYRETTİN KARACA, ADININ VERİLDİĞİ PARKTA ANILDI

“MELİKGAZİ İLÇESİ 2021 YILINDA DAHA YEŞİL BİR ALAN OLACAK”

Geçtiğimiz yıl 20 Ocak’ta hayatını kaybeden TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Melikgazi Belediyesi tarafından adının verildiği Hayrettin Karaca Parkı’nda anıldı.

İlçeye bağlı Erenköy Mahallesi’nde gerçekleştirilen anma törenine Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, TEMA Vakfı Kayseri İl Temsilcisi Abdülkadir Dağlı, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı. Türkiye’de Hayrettin Karaca’nın adının ilk defa bir parka verildiğini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Geçtiğimiz sene bu parkı hayata geçirmiştik ve ismini Hayrettin Karaca olarak verdik. Öncelikle Hayrettin Karaca’ya biz Allah’tan rahmet diliyoruz. Kendisi hem bizlere hem de çocuklara yeşillik aşısı yaptı. Herkes ağaç dikmeyi, yeşillendirmeyi onun sayesinde oldukça sevmişti. Ben kendisiyle tanışmadım ama yapılan işi takdir etmek gerekiyor. Dolayısıyla geçen sene bu parkı bitirmiş durumdaydık ve vefatından hemen sonra aklıma geldi. Meclis üyelerimizle toplantı yaptık ve oy birliği ile buranın Hayrettin Karaca Parkı ismini alması kararını verdik. Bu vesile ile de Tema Vakfı İl Temsilcimiz ile görüştüm ve çok mutlu oldu. Türkiye’de ilk defa bir parkın adı Hayrettin Karaca oldu. Bu parkın özelliği tam 4 bin metrekare bir park. Buradaki çınar ağaçlarımız 20 yıllık Hayrettin Karaca’nın istediği gibi büyük ağaçlar. Bunlar da bu yaz yemyeşil olacak ve güzel görünecek. Bu parkın diğer bir özelliği de arkamızda bulunan 1 milyon 500 bin metrekare olarak Büyükşehir Belediyemiz ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi olacak. Dolayısıyla Hayrettin Karaca Parkı’nın tam karşısına yine büyük bir yeşil alan da Kayserimize kazandırılmış olacak” dedi. Başkan Palancıoğlu, 2021 yılında Melikgazi’yi daha yeşil bir hale getireceklerini söyleyerek, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Biz sadece bu parkı yapmadık. Aynı zamanda 2020 yılı içerisinde 80 günde 80 park ismi ile yola çıkmıştık ama 2020’de 100’ün üzerinde parkı Melikgazi’ye kazandırdık. Sadece 80 günde yaptığımız 80 park 400 bin metrekare olan park, millet bahçesinin 4’de 1’i alanına tekabül ediyor ve 80 farklı noktada hayata geçirdik. Yeni nesil oyun grupları ve buradaki çınar ağaçları gibi 5, 10 ve 15 yaşındaki ağaçlarla yeşillendirdiğimiz 80parkımız oldu. İsimlerini de vatandaşlarımızla hep birlikte belirleyip, açılışını da ilkbahar ayında yapacağız. Dolayısıyla yeşillendirmeye devam ediyoruz. 2020’de 5 ile 50 yaş arasında 70 bin ağaç diktik. Şu anda alımını yaptığımız ve fidanlığımızda bulunan yaklaşık 20 bin ağacımız daha var. İnşallah 2021’de 2020’den daha fazla ağaç dikeceğiz. İnşallah Melikgazi çok daha yeşil bir alan olacak.”

TEMA Vakfı Kayseri İl Temsilcisi Abdülkadir Dağlı da, “Bugün TEMA Vakfı Onursal Başkanımız Hayrettin Karaca’nın ölüm yıldönümü. Başkanımız geçen yıl bu günlerde Hayrettin Karaca Parkı adında ve Türkiye’de ilk defa adının verildiği parkta anmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli başkanımız Mustafa Palancıoğlu’na bu güzel eseri bizlere armağan ettiği için teşekkür ediyorum” dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ