TDV Kayseri Kadın Kolları depremin izlerini etkinliklerle siliyor

TDV Kayseri Kadın Kolları depremin izlerini etkinliklerle siliyor

Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Kadın Kolları tarafından il ve ilçe müftülüklerince ilimizde misafir edilen depremzede ailelere maddi ve manevi destek sağlamak, onlara moral olmak ve depremin izlerini bir nebzede olsa unutturmak amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem sonrası Kayseri’ye barınmak için gelen çok sayıda afetzede aile, Kayseri il ve ilçe müftülüklerimize bağlı Kur’an kurslarında misafir ediliyor.

TDV Kayseri Şubesi tarafından depremzedelerin tüm ihtiyaçları karşılanırken, aynı zamanda Kur’an kurslarında kalan depremzedelere maddi ve manevi destek sağlamak, moral vermek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda TDV Kayseri Kadın Kolları tarafından Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı Hisarcık Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda kalan depremzede ailelere yönelik meşhur Kayseri Mantısı ve kurabiye yapımı etkinliği gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgi veren TDV Kayseri Kadın Kolları Gönüllüsü Emine Akkuş, “Geçen hafta buraya yaptığımız ziyaretimizde misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımız bizlerden farklı bir etkinlik talebinde bulundular. Boş kaldıkları zaman deprem anını tekrar tekrar yaşadıklarını ifade ettiler. Meşguliyet olacak farklı bir etkinlik taleplerine karşılık bizim de aklımıza mantı yapma fikri geldi. Önce depremzedelerimiz kendi yaptıkları mantıları kendileri yiyecekler. Daha sonra fazla gelenleri yine şuan deprem bölgesinde olan depremzede diğer vatandaşlar için yapılan bu mantılar hayır çarşılarında satışa çıkarılacak. Satıştan elde edilecek gelir ile de yardımlarda bulunulacak.’’ dedi.

TDV Kayseri Kadın Kolları Sorumlusu Semanur Arslan ise, “Deprem olduktan sonra Kayseri’ye  deprem bölgesinden gelen depremzede vatandaşların misafir edildiği Kur’an kurslarımızdan Hisarcık Kur’an Kursu’ndayız. Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Kadın Kolları olarak bizlerde bu Kur’an kurslarına ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Depremzedelerimiz ile yaptığımız görüşmeler sonrasında onlara nasıl fayda sağlarız, yaşadıkları olumsuz atmosferden çıkarabilecek neler yapabiliriz diye düşünürken mantı yapmak fikri ortaya çıktı. Zaten il müftülüğümüz ve ilçe müftülüklerimiz manevi rehberlik konusun da yardımcı oluyorlar. Bizlerde kadın kolları olarak şuan gördüğünüz gibi mutfak atölyesi gibi bir etkinlik oluşturarak burada hem depremzedelerimiz ile birlikte hem de tüm Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Kolları gönüllüleri olarak mantı yapıyoruz. Burada yaptığımız mantılar hayır çarşılarımız da satışa çıkarılacak. Elde edilen gelir ise yine deprem bölgesine yardım olarak ulaştırılacak.’’ dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor