Talas'ta yatırımlar hız kazanıyor

Talas

Talas Belediye Meclisi 2022 yılının Mayıs ayı toplantısında gündeminde bulunan 16 maddeyi karara bağlarken; baharla birlikte il genelinde çalışmalar yoğunlaşıp, yatırımlar hız kazanacağa benziyor.

Talas Belediyesi Meclisi Mayıs ayı toplantısı için  Başkan Mustafa Yalçın başkanlığında toplandı. Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyon raporları ile Çevre Kültür ve Turizm Komisyon raporları, 2021 mali yılı kesin hesabının görüşülmesi, yaşlı gündüz bakım evi yapımı ve Küçük Sanayi Sitesi esnafına ruhsat verilmesi ile ilgili maddeler görüşüldü.

Mecliste ayrıca grup başkanvekilleri Ramazan Bayramı ve Anneler Günü ile ilgili görüşlerini bildirdi. AK Parti Grup Başkanvekili Ragıp Dost; " Hakikaten Talas, güzel işler yapıyor” diyerek başladığı sözlerinin devamında şunları kaydetti ”Başkanımın bu konuda önü açık. Dualarımız ve desteklerimiz kendisiyle. Kültür sanat faaliyetleri gibi çalışmalarla Talas her platformda ulusal alanda ön plana çıkarıyor."                               

İYİ Parti Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy’ da, tüm annelerin gününü kutlayıp şöyle konuştu "Geçmiş bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Şefkatin, en derin sevginin, engin hoşgörünün, cennetin ayakları altına serildiği, layıkıyla hak eden başta şehit annelerimiz olmak üzere bütün annelerimizin gününü kutluyorum." 

CHP Grup Başkanvekili Ahmet Yörenç ise daha güzel bayramlarda sağlıklı bir şekilde buluşma temennisinde bulundu.                      

Başkan Yalçın ise Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı olan 2023'e yoğun şekilde hazırlandıklarını belirterek bilgileri paylaştı  "Önümüzdeki yaz en önemli yazlardan biri. Cumhuriyetimizin 100. yılına hazırlanıldığı bir dönemde biz de ne yapsak yerinde ve azdır diye düşünüyoruz. O nedenle yatırımlarımızı hem belediye açısından hızlandırmak hem de hayırseverlerimizin yatırımlarını Talas'a cezbetmek adına bir takım gayretlerimiz sonuç verdi. Hayırsever Mehmet Altun Bey'in Kayseri'ye yaptıracağı 10 okulun 4'ünü Talas'a kazandırıyoruz. Millet Bahçesi'ndeki anaokulu ile ilkokulun ihalesini yaptık. 27 Mayıs'ta temeli atılacak. 20 Mayıs'ta da Mehmet Karamercan tarafından Mevlana Mahallesi'nde yapılacak kütüphanenin temeli atılacak. Yunus Büyükkuşoğlu hayırseverimiz Yukarı Talas'ta Engelli Rehabilitasyon ve Gündüz Yaşlı Bakım Evi yapacak. Protokolü kendisi imzalayıp bize gönderdi. Seneye de inşallah şekillenerek Talas'ta bir merkeze sahip oluruz. Ayrıca alzehimer merkezini kazandırma çalışmalarımız sürüyor"

Toplantının sonunda meclis üyelerine Başkan Yalçın tarafından Talas'ın endemik bitkilerinden oluşan çiçek sepeti hediye edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi