TALAS´IN PİLOT PROJELERİ

TALAS´IN PİLOT  PROJELERİ

TÜRKİYE´YE ÖRNEK OLUYOR?

Talas Belediyesinin pilot bölge olduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Bulut Kent Bilgi Sistemi ve Türkiye Belediyeler Birliğinin  Belediye Yönetim Bilgi Sistemi  BELBİS  projeleri Kayseri´deki ilçe belediyelerin temsilcilerine anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonundaki toplantıya Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu´nun yanı sıra, Coğrafi Bilgi Sistemi Genel Müdürü Bekir Tüzel, Uygulama ve Koordinasyon Daire Başkanı Süleyman Salih Birkan, TBB Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sibel Livdumlu ve ilçe belediyelerinin temsilcileri katıldı.                                                                                    

Toplantıda konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ?Bizim iki verimiz var biri sözel ve diğeri sayısal veri. Bir parselin ada, pafta numarası, yüzölçümü, kaç metrekare olduğu gibi veriler Türkiye Belediyeler Birliğinin geliştirdiği sistem BELBİS´e girildiğinde o ada, parselin kime ait olduğunu, vergisinin ödenip ödenmediğini görebiliyoruz.? Değerlendirmesinde   bulundu?    

Talas ilçesindeki bütün binaları sınıflandırarak kontrollerinin gerçekleştirildiğini belirten Başkan Palancıoğlu, ?Geçmişe dönük araştırmayla emlak vergilerinin ödenmesini kontrol ettik. Bu sayede tahakkuk yüzde 70 oranda arttı. Tahsilâtta ise en az yüzde 50 artış oldu. Belediyemizde son iki yıl içinde yazılım ve emlak taramayla birlikte vergi gelirindeki artık 9 milyon TL oldu. Talas Belediyesinin bütçesi 50-60 milyon TL civarında olduğu düşünülürse yüzde 17-18 artış iyi bir oran demektir. Çalışmalarımızın diğer ayağında ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı Bulut Kent Bilgi Sistemiyle biraz daha zaman alacak olan parsellerin sözel ve sayısal sonuçlarının grafik verilerini göstermesini sağladık. Yani ada parsel girildiğinde yeri, uydu görüntüsü ve grafik verilerinin tamamını gösteriliyor. Bakanlığın ve Türkiye Belediyeler Birliğinin iyi işbirliğiyle iki sisteme biz adapte olma imkanı yakaladık. Bir tuşla emlak vergisini sorgulayabilirken, aynı zamanda da Bulut Kent Bilgi Sistemiyle de o gayrimenkulün bütün grafik verilerini görebiliyoruz. Dolayısıyla verginin arazideki hangi parsele ait olduğunu grafik olarak görerek çıktısını alma imkanına sahip olabiliyoruz. Belediyeler bu sistemlere geçmesiyle büyük oranda maddi olarak kazanç elde edecekler.?  İfadesini  kullandı?

Başkan Palancıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Bulut Kent Bilgi Sistemi, Türkiye Belediyeler Birliğine ise Belediye Yönetim Bilgi Sisteminin pilot bölgesi olmalarından dolayı teşekkür ederek sözlerine tamamladı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi