SPOR A.Ş.’nin etkinliklerinden 277 bin 98'i aşkın sporsever faydalandı

SPOR A.Ş.’nin etkinliklerinden 277 bin 98

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş., çeşitlendirerek sürdürdüğü çalışmalarla spora verdiği önemi gösterdi. Bu kapsamda 2022 yılında 277 bin 98'i aşkın sporsever, Spor A.Ş.’nin etkinliklerinden faydalandı. 

Büyükşehir Belediyesi 2022 yılında spordan ulaşıma, eğitimden kültür sanata kadar pek çok alanda vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladı. Spor alanında lokomotif olan Spor A.Ş., faaliyetlerini çeşitlendirerek sürdürdüğü çalışmalarıyla 277 bin 98'i aşkın sporseveri etkinliklerinde bir araya getirdi.

“Doğa Seni Çağırıyor” Sloganı İle Sarımsaklı Barajı Kamp Alanında Düzenlenen Spor Ve Doğanın İç İçe Olduğu 12 Kampta 2 bin 400 doğasever misafir edilirken, Türkiye’nin sayılı, kent için en önemli organizasyonlarından biri olan uluslararası Kayseri Yarı Maratonu “Bir Maratondan Daha Fazlası” sloganıyla Kayseri’de ikinci kez gerçekleştirildi. 2022 yılı Erciyes teması olan maraton 21K, 10K ve halk koşusu kategorilerinde 15 ülkeden katılan 250 yabancı sporcunun yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından gelen 7 bin 500 sporcuyla tamamlandı.

2022 yılında Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Tesisleri’nde fitness, stüdyo, yüzme, spınnıng, aletli pilates, klinik pilates, hamile pilatesi ve fıtcross hizmetlerinden 105 bin 184 kişi faydalandı. Yaz sezonu boyunca 8 farklı lokasyonda haftanın 6 günü 07.15-08.15 saatleri arasında 5 binden fazla kişiye sabah sporları projesiyle ücretsiz bir şekilde spor yapabilme imkânı sağlandı. Sporu daima yaşam biçimi haline getirmeye çalışan Büyükşehir Belediyesi Spor Okullarında yaz, kış, güz ve bahar dönemi olmak üzere 18 branşta 31 bin 986 kişiye hizmet verildi. 

Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin donanımlı tesislerinde atlı okçuluk, atlı cirit, basketbol, yol bisikleti Türkiye şampiyonaları gerçekleştirildi. Türkiye’nin en iyi sporcularının kıyasıya mücadele ettiği müsabakalara 25 bin seyirci katılım sağlarken, Avrupa hareketlilik haftası kapsamında 2022 yılı teması olan “daha iyi bağlantılar” ile farkındalık oluşturmak amacıyla 16-22 Eylül tarihleri arasında 10 bin kişinin katılımıyla etkinlikler gerçekleştirildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’