SGK İL MÜDÜRÜ HASGÜL:

SGK İL MÜDÜRÜ HASGÜL:

?HİZMET BİRLEŞTİRMELERİNİZİ BİR AN EVVEL YAPIN?

Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hacı Ali Hasgül sigortalıların emeklilik aşamasında sıkıntı yaşamaması için hizmet birleştirmelerini vakit kaybetmeden  yapmaları konusunda uyardı.

Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hacı Ali Hasgül çalışma hayatı boyunca sosyal güvence olarak Bağkur- Ssk  yada Emekli Sandığı bünyesinde olan vatandaşların emeklilik sürecinde gecikme ve sıkıntı yaşamamaları için emeklilik zamanını beklemeden hizmet birleştirmesi yapma konusunda uyararak şunları kaydetti?  ?Emeklilik aylığı bağlanırken yaşanan en büyük sıkıntı hizmet birleştirme sürecidir. Birden fazla kurumda sigortanız varsa, yani hem 4/A (SSK) hizmetiniz hem de 4/b (Bağ-Kur) ve/veya 4/c (Emekli Sandığı) hizmetiniz varsa emeklilik sürenizin dolmasına iki yıl kaldığında şahsen veya posta yoluyla Kurumumuza başvurulması halinde sigortalılarımızın hizmet birleştirilmesi işlemi yapılacaktır. Böylelikle sigortalılığında, özellikle Bağ-kur sigortalılığında sorun olan vatandaşlarımız erkenden sorunu çözme ve tedbir alma imkanına kavuşacaktır. Uzun süre aylığının bağlanmasını beklemeyecektir. Biliyorsunuz 2008 öncesi Bağ-Kur sigortalılıkları oda kayıtlarının geçerli olduğu dönemler vardı. Özellikle bu dönemlerle ilgili sıkıntılar yaşamaktayız. Ayrıca aylık bağlama sürecinde Bağ-Kur hizmeti birleştirmesi yazışma ile olmakta ve ister istemez belli bir süreç geçmektedir. Sigortalılarımızın mağdur olmamaları adına bu dilekçeyi vermeleri gerekmektedir.Biz Merkezlerimizde bununla ilgili tedbirler aldık. Matbu dilekçeler hazırlattık. Vatandaşlarımız başvurmaları halinde 2-3 dakika içerisinde dilekçe verme işlemlerini tamamlayacağız.?

SGK İl Müdrü Hasgül  sözlerinin  sonunda ?Emekli aylığı bağlama gün sayımız Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak 10 gün civarındadır.  Eğer hizmet birleştirme işlemleri yapıldığı takdirde bu rakamı 5 gün ve daha altına çekme hedefimiz var. Şuan ki en büyük idealimiz kişilerin dilekçesini verdikten sonra çaylarını yudumlarken birkaç saat içinde emekli aylığını bağlamaktır. ? ifadelerini  kullandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı