Selin, Selçuklu Uygarlığı Müzesi’ni bağımsız gezme hayaline Büyükşehir sayesinde kavuştu

Selin, Selçuklu Uygarlığı Müzesi’ni bağımsız gezme hayaline Büyükşehir sayesinde kavuştu

Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinden görme engelli Selin Erdoğan, Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni bağımsız gezme hayaline Büyükşehir Belediyesi sayesinde kavuştu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, özel öğrencilerin yüreklerine dokunmayı sürdürüyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin en donanımlı engelsiz yaşam merkezi olan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinden görme engelli Selin Erdoğan, Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni bağımsız gezerek, hayalini gerçekleştirdi. Erdoğan, “Büyükşehir Belediyesi’ne burada hayalimi gerçekleştirdiği için çok teşekkür ediyorum. Müzeyi bağımsız gezmek hayalimdi. Ayrıca erişilebilir bir müze yapıldığı için de teşekkür ediyorum. Bu müzenin diğer müzelerden farkı erişilebilir olması. Görme engelli bireyler dokunarak buradaki her şeyi tanıyabiliyorlar” diye konuştu.
Başkan Büyükkılıç’a teşekkür eden Erdoğan, “Bizim için olan yollar, buradaki çalışanlar, her şey çok güzeldi. Çok güzel vakit geçirdim. Tarihimizi öğrenmiş oldum. Tarihimizi çok sevdiğim ve özel ayrı ilgi duyduğum için şu an burada daha çok bilgi edindim. Başkanım çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Sizi çok seviyoruz. En kısa sürede sizinle görüşmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Selçuk Uygarlığı Müzesi’nde görev yapan Sanat Tarihçisi Gamze Ercan ise, gezisi sırasında Selin’e müze hakkında bilgilendirmelerde bulunduklarını ifade ederek, “Görevim rehberlik yapmak. Bugün de görme engeli olan Selin kızımız geldi. Selçuklu Uygarlığı Müzesi’ni gezmek onun hayaliymiş. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne Selin’in bu hayalini gerçekleştirdiği için teşekkür ediyorum. Benim de burada bir parçam, katkım olduysa ne mutlu bana. Selin’i gezdirmekten çok mutlu oldum” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Özel Eğitim Öğretmeni olan Selim Coşkun, "Öğrencimizin bir hayali vardı. Çeşitli müzeleri gezmek istiyordu. Kayseri'mize ait, kültürümüzü yansıtan müzeleri gezmek istiyordu. Öğrencimizin hayalini bugün gerçekleştirmek için buraya geldik. Beraber güzel vakitler geçirdik. Başkanımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bize vermiş olduğu imkânlardan dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İHA

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”