ŞEKER, GELENEKLERİMİZİ YAŞATMAYA

ŞEKER, GELENEKLERİMİZİ YAŞATMAYA

KATKI SAĞLIYOR

Kayseri Şeker, yapmış olduğu çiftçi eğitim toplantıları dışında uzun kış gecelerinde çiftçilerle köy odalarında da buluşarak, pancar tarımının geliştirilmesine katkı sağlıyor, hem dertleşiyor hem de unutulmaya yüz tutan Köy odası geleneği yaşatılmaya çalışılıyor.

Kayseri Şeker tarafından Çiftçi-Yönetici kaynaşmasına vesile olan Köylerdeki çiftçi evlerinde akşamları düzenlenen çiftçi oturmalarına çiftçilerin yanı sıra zaman zaman Kaymakamlar, Belediye Başkanları, İl Müdürleri, Bakanlık temsilcilerine varıncaya kadar ilgi gösterilmektedir.

Hatta Sivas?Şarkışla´daki bir köy odası oturumuna Şeker Daire Başkanı Dr.Mehmet Hasdemir´in de katılıp Kayseri Şeker´in bu uygulamasından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´yi haberdar ederek Sayın Bakan´ın da telefon aracılığı ile bu köy oturmalarına katkı sağlaması, akşamları köylerde düzenlenen çiftçi buluşmalarına  ilgiyi her geçen gün artırıyor.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Pancar Üreticileri Derneği Başkanı Hüseyin Akay, Tarihimizde Köy odası diye tabir edilen ve Köylerde büyük odalarda çiftçilerin toplanarak bilgi ve tecrübelerinin paylaşıldığı akşam oturma geleneğinin yaşatılması hakkında şunları söyledi;

?Biz çiftçilerimizle birlikte oluşturduğumuz Büyük Kayseri Şeker ailesi olarak, Pancar tarımının gelişimine katkı sağlamak, Çiftçilerimizin karşılaştıkları sorunları, sevinçlerini ve hüzünlerini birlikte yaşamak, onların tecrübelerinden yararlanarak yaptığımız işlere yön vermekteyiz. Bizler çiftçilerimizle, hayatın her anında bir ve beraberiz. Çiftçilerimizin hanelerini, sofralarını bizlere açarak kaynaşmamıza vesile olan Köy odası oturma geleneğinin yaşatılmasına 8 yıldan beri devam etmekteyiz.  Her yıl kış aylarında üç ay gibi bir zaman içerisinde yaklaşık 50 köyde akşamları çiftçilerimizle bu geleneği yaşatmaktayız.?

Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü;

?Kayseri, Yozgat, Sivas, Nevşehir ve Tokat İllerine bağlı 21 Bölgede pancar ekimi yapan köylerdeki Köy odası oturmalarına, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerimiz, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü, Genel Müdür yardımcıları, Bölge Müdürleri, Köy Muhtarları ve Pancar ekicisi çiftçiler ilgi göstermektedir. Köy odası oturmaları unutulmaya yüz tutan geleneğin yaşatılması yanında yöresel lezzetlerin tanıtımına katkı sağlaması bakımından önem arz etmektedir hatta bazı köylerdeki oturmalara çiftçi çocuklarının da yazdıkları şiirleri okuyarak katkı sağlamasının bu geleneğin yaşatılmasına yapmış olduğumuz katkının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor