Sarıoğlan Çiftçileri’ne ‘Nohut Tohumu’ desteği

Sarıoğlan Çiftçileri’ne ‘Nohut Tohumu’ desteği

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere ücretsiz dağıtılmak üzere Sarıoğlan ilçesinde, 2 milyon 475 bin TL maliyetli 150 ton azkan cinsi nohut tohumu dağıtım törenine katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Sarıoğlan Kaymakamı Hatice Ruveyda Kahraman, Akkışla Kaymakamı Tarık Safa Kahveci, Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım, Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Duran Safrantı, ziraat odası temsilcileri ve çiftçiler katıldı. Pilot bölge olarak seçilen Sarıoğlan ilçesinde uygulanan üreticiye tohum desteği projesi kapsamında 150 ton azkan cinsi nohut dağıtımı yapıldı. 2 milyon 475 bin TL maliyetli proje ile dekara 20 kilogram olacak şekilde yaklaşık 7 bin 500 dekar alanda nohut ekimi sağlanacak. Projede tohum dağıtımı yapılan çiftçilerden hiçbir ücret talep edilmezken, hasat ile birlikte verilen tohumları sonraki sene başka bir ilçede dağıtım yaparak proje devam ettirilecek.                                                                             

Nohut Tohumu Dağıtım Töreni’nde konuşan Başkan Büyükkılıç çok iyi bir noktada olduğumuzu vurgulayarak şunları kaydetti  “Allah birliğimizi beraberliğimizi, huzurumuzu bozmasın. Bizler burada birbirimize sahip çıkacağız, dayanışacağız, berekete vesile olacağız. Değerli başkanlarımızı, 16 kardeşimizi bağrıma basarak hiçbirini ayrıştırmadan, ötekileştirmeden bizleri seven, güvenen hemşehrilerimize layık olma yönünde gayret göstermemiz gerektiğine inanıyorum. Allah’a şükürler olsun çok iyi bir noktadayız”                        

Sözlerinin devamında tarıma, hayvancılığa, üretime özel bir önem vermek gerektiğinin altını çizen Büyükkılıç şöyle konuştu “Pandemi döneminde de gördük ki, özellikle savaşlarda da görüyoruz ki bir ülkenin kendi kendine yeter olması lazım. Savunma sanayiinde de, tarımında da, ziraatında da, hayvancılığında da ekonomisinde de kendi kendine yetmesi lazım. Elden gelen öğün olmaz, o da zamanında bulunmaz. Onun için biz birbirimize yeteriz diyeceğiz. Birbirimize sahip çıkacağız, imkânlarımızı seferber edeceğiz. Tarıma, hayvancılığa, üretime özel bir önem vermemiz mutlaka gerekir. Bunun için çiftçi kardeşlerimizi, üretici kardeşlerimizi bağrımıza basıyoruz. Bir proje bağlamında bunu Sarıoğlan’dan başlattık. Elbette diğer ilçelerimize de inşallah yapacağımızdan hiç kaygınız olmasın”       

Başkan Büyükkılıç geçtiğimiz günlerde 12 ilçede uygulanacak ve yüzde 25’i Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan toplam 1085 ton yazlık ekmeklik buğday tohumluğu dağıtımı yaptıklarını hatırlatarak sözlerini noktaladı “1085 ton buğday dağıttık. Bu çalışmaları bilimsel olarak yapıyoruz. Tarım İl Müdürlüğü ile işbirliği halinde yapıyoruz. Laf olsun diye buğday dağıtmıyoruz, laf olsun diye nohut dağıtmıyoruz. Göstermelik icraatlar yapmıyoruz. O açıdan Allah’a şükürler olsun bilimi önemseyen bir anlayışın sahibiyiz. Organik ürünleri, doğal ürünleri önemsiyoruz, bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Elbette makine ve ekipmanlarımızla sizleri destekledik, desteklemeye devam edeceğiz, hiç şüpheniz olmasın”                                               

Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım’ da, Başkan Büyükkılıç’ın nezninde emeği geçenlere şükranlarını sunarak şu değerlendirmede bulundu  “Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız bize babalık yapıyor. Onun tecrübelerinden faydalanıyoruz. Allah bin kere razı olsun. Burada da toplanma sebebimizi görüyoruz, bir köylü dostu, çiftçi dostu. Bu projemizi kendisine ilettiğimizde ‘hay hay’ dedi. Sarıoğlan’ımıza vermiş olduğunuz destekten dolayı şahsım ve Sarıoğlan halkı adına çok teşekkür ediyorum”                                            

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı