Sahabiye 3. etap için Mayıs’ta uzlaşmalar başlayacak

Sahabiye 3. etap için Mayıs’ta uzlaşmalar başlayacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nı ziyaret edip;  Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 3. uygulama etabı hak sahipleri ile Mayıs ayında uzlaşmalara başlanacağını duyurdu.

Kuzeyinde Oğuz Caddesi, batısında Yıldırım Caddesi, güneyinde Prof. Fevzi Fevzioğlu Caddesi, doğusunda ise Açık Sokak ile çevrelenen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi 3. Uygulama Etabı’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nı ziyaret eden ve Daire Başkanı Hakkı Alp’ten son durum hakkında bilgiler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, projeyi maket üzerinden inceledi.                                                               

Başkan Büyükkılıç, sadece Kayseri'nin değil, Türkiye'nin önemli kentsel dönüşüm ve vizyon  projelerinden birisi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile 1’inci etabın teslimini gerçekleştirdiklerini hatırlatıp şunları kaydetti  “2’nci etabın yapımı devam ediyor. Çok şükür bir sıkıntı yok.  3’üncü etapla ilgili de uzlaşma çalışmalarımızı Mayıs ayında inşallah başlatıyoruz. Projemiz hazır, ihale süreci hızla devam ediyor. Şuanda 2 ve 3’teki toplam bin 200 konutla ilgili çalışma yapmış bulunacağız”          

Sözlerinin  devamında Sahabiye Kentsel Dönüşümü ile ilgili herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığının altını  çizen Başkan Büyükkılıç sözlerini şöyle sürdürdü“Çok şükür çalışmalarımızın devam ettiğini paylaşmak istiyorum. Bizleri seven güvenen ve uzlaşmada da her zamanki anlayışla yaklaşıp, kolaylık sağlayan hemşehrilerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz. Biz de inşallah kendilerine layık olur, evlerini en kısa sürede kendilerine teslim ederiz. Şehrimize ülkemize hayırlı olsun. Emeği geçen, Kentsel Dönüşüm birimimizdeki daire başkanımıza, genel sekreter yardımcımıza, çalışanlarımıza ve yüklenici firmalarımıza teşekkür ediyorum”                  

3. uygulama etabında hak sahipleri ile Mayıs ayında uzlaşmalara başlanacağını da duyuran Başkan Büyükkılıç, şehrin çehresini değiştirecek Kentsel Dönüşüm Projeleri ile risk oluşturan, güvenli olmayan yapılar temizlenerek, depreme dayanıklı ve huzurlu yuvalar inşa etiklerini sözlerine ekledi.

Başkan Büyükkılıç’a, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı ziyaretinde Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ali Süslü de eşlik etti.     

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı