SAADETLİLER UYARDI !

SAADETLİLER   UYARDI !

?İSRAİL İLE ANLAŞMAK GAZZE´YE ABLUKA´YI MEŞRULAŞTIRIR?

Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut  Arıkan  ve Yönetim Kurulu üyeleri  merkez postane önünde  basın açıklaması  gerçekleştirerek  hükümete  İsrail ile imzalanacak olan  anlaşmaya  imza koymayın çağrısında  bulundular?  Ak Partili  bakan ve milletvekillerine  birere  mektup göndererek anlaşmanın beraberinde  getireceği  sakıncayı anlatan  Saadet Partisi  kurmayları  atılacak imzanın Gazze´ye  ablukayı  meşrulaştıracağını  savunarak ?Dünya İsrail ve Amerika´nın  arkasında olabilir; ancak hepsinin gücü Allah´ın gücü karşısında zerre-i miskal kadar değildir?  ifadesini  kullandılar?

Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan ve İl Yönetimi   Merkez Postahanesi önünde gerçekleştirdikleri   basın açıklamasında     Mavi Marmara davasının düşeceği ve Gazze´ye karşı ambargo ile ilgili herhangi bir maddenin bulunmadığı İsrail Anlaşmasına karşı, partilileri ile birlikte yazdıkları mektubu okudular?                                                       

Ekonomik şartlar ya da siyasi dengelerin böyle bir anlaşmayı meşru kılamayacağını belirten İl Başkanı Mahmut Arıkan, "İsrail güçlü olabilir, Amerika güçlü olabilir, dünya onların arkasında olabilir; ancak hepsinin gücü Allah´ın gücü karşısında zerre-i miskal kadar değildir.  Bizim ne İsrail´e ne de onun hamilerine ihtiyacımız var. İki cihanımızı da mamur etmek istiyorsak ihtiyacımız olan şey mazlumun duası ve Allah´ın rızasıdır." Değerlendirmesinde  bulundu?            

Söz konusu anlaşma ile bugüne kadar gayri meşru sayılan ablukanın meşrulaştırıldığını dile getiren İl Başkanı Mahmut Arıkan, anlaşma ile Filistin halkının kimsesiz bırakıldığını savundu. Bundan sonraki süreçte de, Davos´taki ´one minute´ çıkışına yakışır bir siyaset anlayışı beklediklerini  vurgulayan  Arıkan  şunları  kaydetti?  "Herkes bildiği kadarından, gücünün yettiği kadarından sorumlu olacaktır. Zalime karşı yayında oku olan okunu atacak, elinde mızrağı olan mızrağını, taşı olan taşını atacaktır. Sizin de oylarınız var ve ondan mesulsünüz. İnancımız odur ki, biz bu davaya sırt dönsek de, gözlerimizi yumup kulaklarımızı tıkasak da Filistin bir gün bağımsız olacaktır; Kudüs Hz. Ömer´in Kudüs´ü olacaktır; Mescit-i Aksa Siyonist postalından kurtulacaktır. Derdimiz, o zafer gününde başımız dik olarak oradaki kardeşlerimizin yüzüne bakabilmek; ümmet olmanın, kul olmanın gereğini layıkıyla yerine getirmiş olmanın huzuruyla onların ellerini tutabilmek derdidir. Yoksa Allah murad ettikten sonra kim ona engel ola, O murad etmedikten sonra kim ona yol aça? Şehit Furkan´ın, ´Şehadet şerbetine son saatler İnşallah. Var mıdır acaba daha güzel şey? Varsa sadece o da annemdir ama ondan ben de emin değilim. Kıyasları çok zor. Salon büyük oranda boşaldı. Şu ana kadar olmayan ciddiyet bir anda herkesi kapladı.´ sözlerini yazdığı Filistin´in şehit kokan sahillerini çalıntı doğal gaz kokuları ile kirletmeyin. Size düşen Mavi Marmara´nın salonundaki ciddiyete bürünen havayı Meclis´in genel kurul salonuna taşımak; bize düşen ise size dua edip destek olmaktır. Mazlumun yanında olduğumuzda Allah bizimle olacaktır ve zalimden umduğumuz faydanın sonsuz mislinde nimetlerini bizlere bahşedecektir."                                                                

İl Başkanı Mahmut Arıkan, basın açıklamasının ardından, okuduğu mektubu, Meclis Genel Kurulu´na taşınmak üzerine Kayseri milletvekillerine postaladı


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı