Özhaseki "Asgari ücrette ciddi bir artış olacağını düşünüyorum"

Özhaseki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.  Özhaseki asgari ücrette ciddi bir artış olacağını düşündüğünü belirtirken, 10'un üzerinde belediye başkanının AK Parti'ye geçmek istediğini duyurdu.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Deniz Gürel'in hazırladığı Ankara'da Neler Oluyor programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Aralık ayının gündemi olan ve görüşmelere başlanan 'Asgari ücret ne kadar olacak' sorusuna ciddi bir artış olacağını düşündüğünü belirterek cevap veren Özhaseki şunları kaydetti  "Bizim birinci tercihimiz elbette ki dar gelirli insanın alım gücünün artması. Bundan dolayı bizim birinci tercihimiz, asgari ücretin en yüksek düzeyde tutulup daha rahat geçinilmesi şeklinde olur. Ama benim şahsi kanaatim dar gelirlilerin, asgari ücretlinin ‘Evet iyi oldu. Ellerine sağlık bu hükümetin’ diyeceği bir rakam olacak. Asgari ücret açıklandığı zaman herkesi tatmin edecek. İşvereni de düşünmek zorundayız, dar gelirli enflasyon karşısında ezilmeyecek. Asgari ücrette ciddi bir artış olacağını düşünüyorum."                                                                      Sözlerinin devamında 6’lı Masa’nın Anayasa Taslağı’nın eskiye özlem olduğunun altınız çizen Özhaseki şöyle konuştu “Sunmuş oldukları Anayasa taslağına baktım. Eski Türkiye özlemi ve eskiye dönüş var. Eski Türkiye’de ne vardı? Bolca kaos ortamı, koalisyonlar ortamı ve vesayetler rejimi vardı. Bunun altını kalın çizgilerle çizerek söylüyorum; o vesayet odaklarını yeniden güçlendirmeye çalıştığınızda başınıza başka belalar açıyorsunuz. Eskiden bir başsavcı efendinin oturup, gazete kupürleri ile yüzde 50 oy almış partiye kapatma davası açtığını gördük. Hukukçuyum diye geçinenlerin 367 garabetlerini yaşattıklarını gördük. Besleme basın vasıtasıyla reklamlarını yaparak hükümet devirdiklerini gördük, faili meçhuller işleyerek ihtilal ortamlarına doğru götürülen yapıları gördük. Aslında eski Türkiye özlemini, oraya dönüş işaretlerini çok rahat söylediklerini anlayabiliyorum. Bol vaat var, yenilik yok, süslü kelamlar var. Bir de masanın altından kafasını uzatan bir parti var, ‘İstanbul, Ankara belediye başkanlıklarını sayemizde kazandınız, biz yok sayamazsınız’ diyen bir yapı var. Bu anayasa taslaklarında onları hoşnut etme çabası var.”                   

Sözlerinin sonunda 10’nun üzerinde belediye başkanın  AK Parti’ye geçmek istediğini ve konuyu değerlendirdiklerini belirten  Özhaseki AK Parti’ye transferlerin devam edeceğinin vurgulayarak şu bilgileri paylaştı  “Önümüzdeki günlerde AK Parti'ye geçişlerin olacak. Bizim CHP ile aramızdaki temel fark hizmet odaklı olmamız. Seçimlerden bu yana CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve diğer partilerden tam 41 belediye başkanı AK Parti'ye katıldı. 6'lı masanın belediye başkanlarından transferler devam edecek. 10'un üzerinde belediye başkanı, AK Parti'ye geçmek istiyor, değerlendiriyoruz."                                                                                        

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı