ORUÇREİS’E 200 MİLYON TL’LİK PROJE

ORUÇREİS’E 200 MİLYON TL’LİK PROJE

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, TOKİ ile işbirliği halinde yapılacak olan Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 572 konut ihalesinin yapıldığını, yaklaşık 200 milyon TL’ye mal olacak projeyi bölgede hayata geçirdiklerini duyurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nda, Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi almak ve projeyi değerlendirmek amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Kayseri’de kentsel dönüşüm çalışmalarına öncü olma yönünde birçok proje yürüten Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi ile birlikte yürütülen Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hakkı Alp’ten bilgi aldı. Vatandaşlara gerekli bilgilerin verildiğini de ifade eden Büyükkılıç, bölgeye yaklaşık 200 milyon TL’ye mal olan bir projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nde güvenli, sosyal ve ekonomik değerleri geliştirici, en önemlisi afet riskine önlem alınacak nitelikte bir kentsel dönüşüm uygulaması sağlanacak. Mevcut alandaki yapıların tamamı ruhsatsız olurken, afet riski altında bulunuyor olması, ayrıca bölgede çok ciddi güvenlik problemleri ve imar uygulamalarının yapılamaması sonucu sosyal alanların oluşturulamaması, dönüşümün temel nedenlerini ve gerekliliğini gösteriyor. Güvenli, sosyal ve ekonomik değerleri geliştirici, en önemlisi afet riskine önlem alınacak nitelikte bir kentsel dönüşüm uygulaması sağlanacak projede, riskli alan ilanı sağlanan alanda bulunan hak sahipleri ile 18 Ekim’de uzlaşma görüşmelerine başlanacak.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı