MÜSİAD ile KAYÜ yol haritası belirledi

MÜSİAD ile KAYÜ  yol haritası belirledi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer ve Yönetim Kurulu Üyelerim Kayseri Üniversitesini ziyaret ettiler ve yapılabilecek ortak çalışmalar konusunda üniversite yönetimi ile istişarelerde bulunup, yol haritası belirlediler…

Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen istişare toplantısına, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer, Başkan Yardımcıları Ahmet Yurtlu ve Mustafa Subaşı ile Yönetim Kurulu Üyeleri iştirak ederken; Kayseri Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Derviş Boztosun ve Prof. Dr. Semra Aksoylu, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okan Karahan, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Ercan Karaköse, Mustafa Çıkrıkçıoğlu MYO Müdürü Prof. Dr. Oğuz Öcal, Yeşilhisar MYO Müdürü Doç. Dr. Mürsel Karabacak ve Gıda Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Elif Demiral ile Genel Sekreter Mehmet Akkuş katıldı.      

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Senato Salonunda yaptığı konuşmada, Kayseri Üniversitesi’nin misyonunda da belirtildiği üzere uygulama ve proje odaklı, iş dünyası ile bütünleşen, toplumsal fayda oluşturan, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan ve nitelikli insan gücü yetiştiren bir üniversite olduğunun altını çizerek “Üniversitelerin ana görevi bilgiyi üreterek ve bu bilgiyi toplumla paylaşarak, toplumun daha ileriye gitmesini sağlamaktır. Kayseri Üniversitesi’ni diğer üniversitelerden ayıran en temel özellik, mesleki ve teknik eğitime odaklanmış bir üniversite olmasıdır. Bu bağlamda biz iş dünyasıyla bütünleşmeyi, iş dünyasıyla ilişkileri, iş dünyasıyla staj ile uygulamaları ve mezuniyet sonrasında öğrencilerimizin istihdam edilebilirliklerini önemsiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer’de “MÜSİAD olarak yönetim kurulumuzla yapmış olduğumuz bu ziyaret kapsamında Kayseri Üniversitesi ile birlikte neler yapabiliriz onları değerlendireceğiz. Öncelikle Kayseri Üniversitesi ile gurur duyuyoruz. Kayseri Üniversitesi genç, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak karşımıza çıkıyor. Bizler iş dünyası olarak, öncelikle iş insanıyız. Pratik sonuç almayı, çözüm odaklı ve uygulamanın yapıldığı alandaki çalışmalar biraz daha kıymetli. Bu noktada Kayseri Üniversitesiyle yapacağımız çalışmalar hakkında istişarelerde bulunacağız” ifadesini  kullandı.                                     

Konuşmaların ardından hep birlikte üniversite kampüsü gezildi, MYO ve araştırma merkezleri, laboratuvar ve atölyelerde teknik incelemelerde bulunulup yürütülmesi muhtemel ortak projeler için yol haritası belirlendi.                                                    


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”