MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI

MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI

MİRAÇ KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

BÜYÜKKILIÇ’DAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

“MİRAÇ KANDİLİMİZ MÜBAREK, GÖNÜL SOFRAMIZ BEREKETLİ OLSUN”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında “Miraç Kandilimiz mübarek, gönül soframız bereketli olsun” dedi.

Başkan Büyükkılıç, mesajında, içinde birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi barındıran Miraç Kandilini idrak edecek olmanın huzur ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Miraç Kandili’nin paylaşma, dayanışma, sevgi, saygı ve güzel ahlak gibi değerlerle insani yükseliş için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in 'miraç mucizesinin' gerçekleştiği Miraç Gecesi’ni dolu dolu geçirerek bu geceyi ihya etmeliyiz. Bu faziletli gecede gönülden edilen tüm güzel duaların kabul olmasını dilerim. Miraç Kandilimiz mübarek, gönül sofralarımız da bereketli olsun. Bu vesile ile başta değerli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslâm Âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum. Kandilimizin şehrimiz, ülkemiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Mesajında Miraç Kandili’nin İslâm âleminin en önemli günlerinden biri olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, Miraç gecesinin bütün insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini diledi.

 

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında  “Peygamber Efendimiz’in, Yaradan’ın huzuruna yükseldiği gece olan Miraç Kandili’nin tüm islam alemi’ne hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Recep ayının 27’inci gecesine denk gelen Miraç Gecesi’nin insanlık için bir nevi kurtuluş olduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, bu mübarek geceyi iyi değerlendirmek gerektiğini vurguladı. Yapılan ibadetlerin yanı sıra edilen duaların da büyük önem taşıdığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “İçerisinde bulunduğumuz dönemde, İslam Alemi için birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Bu vesileyle dualarımızı; yalnız şahsımız için değil, ailemiz, şehrimiz, ülkemiz, İslam Alemi ve tüm insanlık için etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Miraç Kandili’ nin bütün insanlığa rahmet, sağlık ve huzur getirmesini diler, aziz milletimizin ve bütün İslam aleminin Miraç Kandili’ni kutlarım” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN YALÇIN’DAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Yalçın, mesajında bu gecenin önemine dikkat çekerek, Peygamber Efendimizin (sav) bütün insanlığı temsilen Cenabı Hakk’ın huzuruna kabulünün insanlık adına çok büyük bir olay olduğuna vurgu yaptı.

 “Miraç Kandili, inancımızda peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) göğe yükselerek Allah'ın huzuruna kabul edilmesi olayıdır. Bu büyük buluşma bizlere, insanın mana aleminde yükselip ilahi rahmet ve huzura erişmesinin yolunu gösterir. Bu nedenle bu gece biz inananlar için ayrı bir önem ve mana taşır.” diyen Başkan Yalçın, mesajını şu şekilde tamamladı:

“Bu vesile ile başta hemşerilerimiz olmak üzere inananların kandilini tebrik ediyorum. Ayrıca yüce Rabbimizden Miraç hürmetine, tüm insanlığı yer, gök afetlerinden ve salgın hastalıklardan korumasını niyaz ediyorum.”

 

KTO BAŞKANI GÜLSOY: MİRAÇ BİR HEDEFTİR

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Miraç Kandili dolaysıyla bir mesaj yayımladı.

Miraç gecesinin, Hz. Muhammed (S.A.V)’in bütün insanlığı temsilen, Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabulü anlamına geldiğini belirten Başkan Gülsoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Üç ayların başlangıcında idrak ettiğimiz Regaip Kandilinin ardından feyiz ve bereketin arttığı bir başka mübarek gece olan Miraç Kandiline erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Miraç Kandili; Peygamber Efendimiz (S.A.V.) gece Allah’ın emriyle Cebrail (A.S.) vasıtasıyla Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da yedi kat semayı aşıp yüce âlemlerin Rabbi olan Allah’ın huzuruna yükselmesi olayıdır.

Böylesine önemli günler maddi ve manevi kirlerden arınma, ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atarak üstümüze düşen sorumlulukları yeniden gözden geçirmek için birer fırsattır.

Özellikle bütün dünyada olduğu gibi ülkemizi etkileyen virüs tehlikesinden dolayı kardeşliğimizi, dayanışmamızı, maneviyatımızı en üst seviyeye çıkararak, Ramazan ayının müjdelendiği bu mübarek kandil gününü en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir.

Bu mübarek günlerde bol bol dua edelim. Ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. Kalplerimizi bulandıran haset, kin ve düşmanlık gibi kötü duygulardan temizleyelim.

Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, kin ve nefret yerine, sevgi ve barış tohumlarının ekilmesine katkı sağlayalım.

Miraç yükseliştir, Miraç bir hedeftir, bizlerde içinde bulunduğumuz bu durumdan milletçe hep birlikte belirlenen hedef doğrultusunda hareket ederek inşallah kurtuluşa ereceğiz.

Bu vesileyle pek çok önemli olayı bünyesinde barındıran bu kutlu gecenin, tüm insanlığa rahmet, sağlık ve huzur getirmesini niyaz ediyor, bütün üyelerimizin, hemşehrilerimizin ve İslam aleminin mübarek Miraç Kandilini en içten duygularımla tebrik ederek, içerisinde bulunduğumuzu durumdan en kısa zamanda kurtulmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

 

BAŞKAN GÜLSOY: "MİRAÇ BİR HEDEFTİR"

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Miraç Kandili dolaysıyla bir mesaj yayımladı.

Miraç gecesinin, Hz. Muhammed (S.A.V)’in bütün insanlığı temsilen, Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabulü anlamına geldiğini belirten Başkan Gülsoy mesajında şu ifadelere yer verdi; "Üç ayların başlangıcında idrak ettiğimiz Regaip Kandilinin ardından feyiz ve bereketin arttığı bir başka mübarek gece olan Miraç Kandiline erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Miraç Kandili; Peygamber Efendimiz (S.A.V.) gece Allah’ın emriyle Cebrail (A.S.) vasıtasıyla Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da yedi kat semayı aşıp yüce âlemlerin Rabbi olan Allah’ın huzuruna yükselmesi olayıdır. Böylesine önemli günler maddi ve manevi kirlerden arınma, ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atarak üstümüze düşen sorumlulukları yeniden gözden geçirmek için birer fırsattır. Özellikle bütün dünyada olduğu gibi ülkemizi etkileyen virüs tehlikesinden dolayı kardeşliğimizi, dayanışmamızı, maneviyatımızı en üst seviyeye çıkararak, Ramazan ayının müjdelendiği bu mübarek kandil gününü en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir. Bu mübarek günlerde bol bol dua edelim. Ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. Kalplerimizi bulandıran haset, kin ve düşmanlık gibi kötü duygulardan temizleyelim. Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, kin ve nefret yerine, sevgi ve barış tohumlarının ekilmesine katkı sağlayalım. Miraç yükseliştir, Miraç bir hedeftir, bizlerde içinde bulunduğumuz bu durumdan milletçe hep birlikte belirlenen hedef doğrultusunda hareket ederek inşallah kurtuluşa ereceğiz. Bu vesileyle pek çok önemli olayı bünyesinde barındıran bu kutlu gecenin, tüm insanlığa rahmet, sağlık ve huzur getirmesini niyaz ediyor, bütün üyelerimizin, hemşehrilerimizin ve İslam aleminin mübarek Miraç Kandilini en içten duygularımla tebrik ederek, içerisinde bulunduğumuzu durumdan en kısa zamanda kurtulmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

 

BAŞKAN NURSAÇAN: "MİRAÇTA ÜMİTSİZLİĞİ, ÇARESİZLİĞİ, KEDERİ VE ELEMİ BİR KENARA KOYUP YENİDEN HAKKA YÖNELME VARDIR"

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan; Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Nursaçan mesajında; "Miraç, sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in manevi anlamda en yüksek dereceye ulaştığı, içinde büyük hikmetler barındıran, bereketli bir gecedir. Miraç’ta durulma, arınma, koruma ve kollanma vardır. Miraçta ümitsizliği, çaresizliği, kederi ve elemi bir kenara koyup yeniden hakka yönelme vardır. Kandil geceleri, insanımızın gönlünü aydınlatan, toplumumuzun manevi değerlerinin güçlenmesini sağlayan, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık ilişkilerimizin pekiştiği özel gecelerdir. Hep birlikte, sevgili Peygamberimizin Miraç’ından ilham alarak bireysel ve toplumsal yükselişin yol, yöntem ve çarelerini aramalıyız. Bu mübarek gecenin İslam Alemi’nin birliği, dirliği ve beraberliğine; insanlığın selameti, huzuru, sağlığı, barışı ve mutluluğuna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, başta sevgili Kayserili hemşehrilerimiz olmak üzere aziz milletimizin ve İslam Alemi’nin Miraç Kandili’ni kutluyorum" ifadelerine yer verdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı