MESLEK KURULUŞLARI

MESLEK KURULUŞLARI

KALBURA DÖNECEK

Odalar dahil yurt genelindeki binlerce meslek kuruluşu Ankara´nın talimatıyla bünyelerinde FETÖ´cü isimlerin tespiti için Kurullar oluşturdu. Bu kurullarca hazırlanacak ön raporlar, ilgili kuruluşun genel merkez ine gönderilecek. Sonrada Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Sanayi Bakanlığı devreye girecek ve güvenlik  birimlerinden gelen raporlarla oda, sendika, birlik, kooperatif, borsaların PDY´ye yakın başkan,yönetim kurulu üyesi , meclis üyesi ve meslek komitesi üyeleri görevden el çektirilecek.Bunlar hakkında idari ve gerekirse adli takibat başlatılacak.

   Türkiye Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadelesini her alanda sürdürüyor.Devlette şu ana kadar 70 binden fazla kamu çalışanı açığa alınırken,gözaltına alanınların sayısı ise 15 bine yaklaştı.Tutukluların sayısı 5 bini buldu.

   Devlet kendi içindeki paralel yapı ile ilgili mücadelesini sürdürürken yurt genelindeki tüm meslek örgütlerine yönelik bir çalışma daha başlatıldı. Bu çalışma çerçevesinde TOBB´a bağlı oda ve borsalarla birlikte,TESK´e bağlı odalar, resmi hüviyetdeki diğer meslek odaları,birlikler ve kooperatifler kendi içlerinde de bir çalışma başlatılacak.

   Bakanlar Kurulu´nun hafta başında yaptığı toplantıda  ele alınan kararın önümüzdeki günlerde Kanun hükmünde kararnameye dönüşmesi bekleniyor. Bu çerçevede tüm meslek kuruluşları birlik ve kooperatilerle ilgili bakanlıklar görevden el çektirmeler konusunda yetkilendirilecek.Mesela TOBB bağlı yurt genelindeki yüzlerce oda ve borsa yönetim içinden oluşturduğu kurullarla bünyelerindeki çalışan,meclis üyesi,meslek komitesi üyesi veya diğer yöneticilerle ilgili kendi çaplarında bir ön çalışma yapacaklar.Bu çalışmalar bir raphor halinde TOBB´a sunulacak. TOBB´da bu raporları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile paylaşacak ve söz konusu KHK yayınlanması ile birlikte ilgili bakana FETKÖ şüphesi olan kişilere görevden el çektirilecek. Bu kişiler hakkında önce idari, sonrada gerekirse adli soruşturma süreci başlatılacak.

Bu çalışma sadece TOBS B veya TESK´e bağlı odalarla sınırlı kaymayacak.Mimar ve mühendis odaları,Barolar,eczacılar, hekimler ve bir çok meslek mensubunun üye olduğu kuruluşlar benzeri bir çalışmayı yaparak  bağlı oldukları üst birimlere iletecekler.Bu meslek kuruluşlarının herhangi birinin talimatları yerine getirmemesi halinde ilgili bakan KHK´nin verdiği yetkiye dayanak o meslek örgütünün genel merkezi veya taşra teşkilatını tüm organları ile birlikte görevden de alabilecek.

 

 

Başkan Çelik, demokrasi nöbetinin 25´inci gününde, "25 değil 125 gün de olsa nöbete devam ederiz" dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı