MELİKGAZİ BELEDİYESİ STANDI

MELİKGAZİ  BELEDİYESİ  STANDI

YAPEX FUARI´NIN GÖZDESİ OLDU?

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Antalya 2016 Yapex Fuarı´na tarihi mekanların aslına uygun restorasyon çalışmaları ile iştirak eden Melikgazi Belediyesi´nin  standına yoğun ilgi gösterildiğini duyurarak ?Standımız  fuarın gözdesi oldu? değerlendirmesinde  bulundu?.

Türkiye genelinde özel firmalar ve belediyelerin iştirak ettiği YAPEX Fuarında düzenlenen YAPI VE RESTORASYON FUARINA 300 özel firma ile 41 belediyenin katılımcı olarak stant açtığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, gerçekleştirilmiş tarihi yapıların görsel slayt ve fotoğraflarla gösterildiği Melikgazi belediyesi tanıtım alanının ziyaretçiler tarafından çok gezildiğini ve beğeni topladığını kaydetti.

Melikgazi Belediyesi tanıtım alanına en  çok belediye yetkililerin gezerek detaylı olarak incelediklerini ve bilgi aldıklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:      ?Melikgazi Belediyesince 2015 yılında almış olduğu genel bir karar ile ilçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıların onarılarak günümüz hizmetine kazandırılması ilkesini başarı ile sürdürmektedir. Şu ana kadar 14 yapının onarımını gerçekleştirerek hizmete sunduk. Çağırağa Konağı ile başlayan çalışma Kiçikapı konağı ile devam etti. Şu ana kadar 2 konak, 2 bezir hane, 4 Selçuklu yapısı, bir çeşme ile köprü, 2 okul ve 2 sarnıç gibi tarihi yapıları onardık. Şimdi eğitim ve kültürün hizmetindedir. 12 yapıda ise çalışma devam etmekte olup, 22 yapı için gerekli projelendirme çalışması devam etmektedir. Bu çalışmalar Melikgazi Belediye hizmetlerin esasında kalitesini ve çıtasını göstermektedir. Çünkü birçok belediye yol, kaldırım ve asfalt ile adeta boğuşurken Melikgazi de bu tür çalışmalar günlük çalışmalar içindedir.?

Başkan Memduh Büyükkılıç, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı ? Çekül  Başkanı Metin Sözen´in Melikgazi Belediye tanıtım alanını detaylı olarak gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldığını ve Metin Sözen´in gerçekleştirilen çalışmaları yerinde görmek için Kayseri geleceğini sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”